Gorjenii preferă în continuare alcoolul la volan

427
politia-rutiera-noapteaMai mulţi gorjeni au fost depistaţi la sfârşitul săptămânii trecute conducând pe diferite drumuri din judeţ sub influenţa alcoolului. Aceştia s-au ales cu dosare penale, alţi conducători auto fiind depistaţi la volanul unor maşini neînmatriculate legal sau fără a fi în posesia unui permis de conducere.

Un şofer de 55 de ani din municipiu conducea prin centrul oraşului deşi avea o concentraţie de 0,44 mg/l în aerul pur expirat. El a fost dus la spital pentru a-i fi ridicate probe de sânge şi a i se calcula alcoolemia.

Un bărbat de 43 de ani din Bumbeşti-Jiu a fost descoperit sâmbătă dimineaţa conducând sub influenţa băuturilor alcoolice, el refuzând însă atât testarea cu aparatul etilotest, cât şi recoltarea de probe biologice, motiv pentru care acum este anchetat penal. Un alt şofer, de 42 de ani din Rovinari, a fost descoperit la volan având o concentraţie de 0, 53 mg/l alcool în aerul pur expirat. Poliţiştii au constatat însă că, după ce că era beat la volan, rovinăreanul nu avea nici măcar permis de conducere.
În aceiaşi situaţie se află şi un tânăr de 18 ani din Băleşti, care conducea maşina tatălui său pe drumul din Tălpăşeşti, deşi nu avea permis. Tatăl era şi el în maşină, iar la un filtru al Poliţiei nu a mai avut cum să justifice faptul că i-a încredinţat maşina băiatului său, alegându-se şi el cu dosar penal. Agenţii rutieri au aplicat la sfârşitul săptămânii trecute nu mai puţin de 315 amenzi, în cuantum de aproape 62.000 de lei. Nu mai puţin de 61 de persoane, şoferi sau pasageri, au fost sancţionate pentru neportul centurii de siguranţă, alţi 72 de conducători auto fiind amendaţi pentru depăşirea limitei de viteză.
Gelu IONESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here