Gorjenii pot culege mazăre în Danemarca

222

1 decembrie! Acesta este termenul până la care şomerii gorjeni aflaţi în căutarea unui loc de muncă pot să îşi depună CV-urile pentru a fi selectaţi ca muncitori cu contract în sectorul agricol din Danemarca. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj prin serviciul de ocupare EURES oferă un număr de 100 de locuri de muncă vacante în Danemarca, ca şi culegători de mazăre. Culegătorii vor lucra în Danemarca în perioada 20 mai – 10 septembrie 2015.
“Se va munci într-o comunitate internaţională, cu oportunităţi de dezvoltare a abilităţilor de muncă şi socializare. Lucrătorii au ocazia de a-şi dezvolta alte abilităţi pe lângă culesul mazărei; unii lucrători pot fi şoferi de autobuz/tractor, tâmplari, zidari sau supervizori. Compania promovează respectul reciproc, responsabilitatea şi încrederea reciprocă între lucrători. Cazarea se face în corturi aduse de lucrători sau în rulote cu dormitoare; bucătăria, toalete, duşuri, maşini de spălat, TV şi internet sunt disponibile. Taxa de cazare pe lucrător/pe zi este între 5 şi 8 euro în funcţie de soluţia de cazare aleasă de lucrător. Transportul dus-întors România-Danemarca este în responsabilitatea lucrătorului. Data limită pentru aplicare este 1 decembrie 2014, iar cerinţa principală a angajatorului este cunoaşterea limbii engleze”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Diana Văduva, consilier EURES în cadrul AJOFM Gorj.
Plata muncii este în funcţie de cantitate şi în acest sens lucrătorii trebuie sa fie motivaţi. Salariul este în jur de 0.6 euro/kg +12,5% bani de concediu. Impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu. Lucrătorii trebuie să fie motivaţi şi flexibili in privinţa programului de lucru. Gorjenii care vor să participe la bursa de luna viitoare trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba engleză, cu poza inclusă, pe adresa de email: work@greenpeas.dk. Preselecţia persoanelor care vor aplica se face telefonic sau prin email de către angajatorul danez. Selecţia va avea loc în a doua decadă a lunii decembrie, la Slobozia. Detaliile referitoare la dată, locaţia şi programul selecţiei vor fi trimise numai persoanelor invitate, nefiind admise alte persoane la interviu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here