Gorjenii, ofertaţi cu joburi în Polonia şi Marea Britanie

393

Oferta locurilor de muncă vacante în străinătate este în continuare extrem de atractivă pentru gorjeni. Tot mai multe persoane care fie nu au un loc de muncă, fie îşi doresc un serviciu mai bine plătit, aleg să muncească peste hotare.

Polonia caută electricieni în rândul gorjenilor. 100 de locuri de muncă sunt puse la dispoziţia celor interesaţi să obţină un astfel de job. Se cer abilităţi de a instala sisteme electrice, experienţă cel puţin un an, dar şi cunoştinţe de poloneză, rusă sau engleză. Se lucrează în Polonia, dar şi în alte ţări străine. Angajatorul oferă cazare şi subvenţionează, de asemenea, costurile de călătorie din ţara de origine. Contractul este cu normă întreagă, pe perioadă nedeterminată. Salariul este de 2.500 de zloţi polonezi pe lună.

De asemenea, şi Marea Britanie vine cu o ofertă interesantă şi bine remunerată. Sunt puse la dispoziţia celor interesaţi să lucreze în străinătate 75 de locuri de muncă pentru măcelar, tranşatori şi fasonatori carne, 75 de operatori producţie, la ambalat şi etichetat produse, şi 150 de lucrători la încărcat şi descărcat marfa în vehicule. Cele 75 de locuri de muncă la tranşat/dezosat carne, în special vită şi porc, necesită experienţă în măcelărie. Se acceptă orice nivel de cunoaştere a limbii engleze, iar câştigurile sunt de până la 11 lire pe oră. Societatea mai are nevoie de 75 de lucrători în producţie. În fişa postului sunt trecute tăierea şi prepararea diferitelor tipuri de salate şi varză, curăţarea şi tăierea de plante cu frunze, inspectarea produselor pe linie, pentru depistarea de obiecte străine, plasarea produselor în tăvi şi pungi, aplicarea etichetelor, împachetarea pachetelor în cutii. Nu este necesară experienţă anterioară, asta pentru că se asigură instruire completă la locul de muncă. Câştigul este între 7,50-9,38 lire pe oră. Depozitul are o cantină, dotată cu televizor, frigider, cuptor cu microunde şi vestiare.

Aceeaşi firmă din Marea Britanie mai pune la dispoziţia oltenilor 150 de locuri de muncă ca operatori depozit. Principalele atribuţii sunt împachetarea alimentelor de pe paleţi, pentru a fi expediate şi descărcarea şi încărcarea produselor. Muncitorii vor lucra cu unelte mecanizate şi nemecanizate. Depozitul are o cantină unde se oferă mâncare caldă şi rece, pe durata tuturor turelor. De asemenea, există vestiare, sala de gimnastică, parcare gratuită şi acces la internet. Salariul este de 7,60-13,44 lire pe oră.

Contractul la toate cele 300 de locuri de muncă este pe perioadă nedeterminată. Oferta de lucru este valabilă până la 30 octombrie 2017. Persoanele interesate de aceste oferte vor trebui să treacă în prealabil pe la consilierul EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj pentru a se înregistra în baza de date şi a fi îndrumate ce au de făcut. Pentru a se înregistra în baza de date a serviciului EURES, doritorii gorjeni trebuie să se prezinte la sediul AJOFM Gorj cu un dosar care să conţină cazierul judiciar, o adeverinţă de la medic «apt de muncă, clinic sănătos» şi buletinul.
Izabella Molnar

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here