Gorjenii, în topul interesului de a deveni fotografi

48

Conform unui studiu realizat de Planified, în ultimii ani a existat o creştere la nivel naţional în ceea ce priveşte interesul de a deveni fotograf, iar judeţul Gorj ocupă poziţia a patra în acest top. Domeniul fotografiei este preferat în special de tineri, care pot obţine astfel un venit suplimentar şi se pot bucura de un program flexibil. “Fotografii la început de drum sunt consideraţi fotografi amatori, iar aceştia ocupă un segment de peste 60% din piaţă, având preţuri sub 400 de euro, în funcţie de eveniment. Principalul obstacol de care dau însă aceştia este investiţia financiară necesară la început. Costurile minime pentru aparatură în cazul unui fotograf amator încep de la 1.500 de euro şi pot ajunge chiar şi la 15.000 de euro”, se arată în studiul Planified. Pe prima poziţie în top se situează judeţul Braşov, urmat îndeaproape de Cluj. Lista este completată de Alba, Gorj şi Harghita, capitala Bucureşti clasându-se doar pe locul 13. Studiul a fost realizat folosind tool-uri speciale pentru analizarea comportamentului utilizatorilor pe internet şi preferinţelor acestora.
“Creşterea la nivel naţional a interesului de a deveni fotograf nu este una surprinzătoare deoarece, după cum ştim, 1 din 5 tineri preferă un program flexibil la locul de muncă. asta relevă faptul că piaţa este într-o continuă schimbare, interesul faţă de acest domeniu în urmă cu 15 ani fiind aproape inexistent”, a declarat fondatorul Planified, Sergiu Bungărdean.
I.M.

1 COMENTARIU

  1. Din pacate, sunt si tineri care, pe langa ca fac o treaba de mantuiala pe bani multi dela nestiutori(poate meseria asta mai cere si chemare, si studiu), mai si inseala. Aveti in Gorj un exemplu “demn” de o carte a recordurilor negativa: o anume Diana Luca, care si-a “castigat” investitia initiala de la Artego, mintindu-i pe directorii de acolo ca ii trebuie banii pentru mama bolnava de cancer. Asta dupa ce trecuse de faza cu prezentarea de fotografii care nu-i apatineau, practica continua. Sa mai punem la socoata si uneltele in ale genului de care l-a debarasat pe un renumit artist fotograf din Targu Jiu, dupa ce acesta a dat-o afara din apartament?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here