Gorjenii au pierdut meciul cu ciucanii. Fanii se tem să nu piardă, din nou, baschetul

990

ACS Târgu-Jiu a pierdut confruntarea cu CSM VSKC Miercurea Ciuc, scor 78-87, după un meci care a început cu 40 de minute întârziere din cauza faptului că amfitrionii evenimentului nu au putut asigura o ambulanţă la Sala Sporturilor. De altfel, jocul s-a disputat datorită bunăvoinţei oaspeţilor, care ar fi avut dreptul să recurgă la prevederile regulamentului şi să nu mai intre pe parchet. Astfel, harghitenii ar fi câştigat la masa verde, iar sportul din Gorj ar mai fi primit o bilă neagră. Oricum, atmosfera a fost dezolantă la Sala Sporturilor, mai ales că fanii baschetului au fost ,,întâmpinaţi” de o urnă de donaţii. Cum bugetul la nivel central nu a fost aprobat, banii de la Primărie sau Consiliul Judeţean nu au mai venit nici la ACS Târgu Jiu, iar sportivii sunt neplătiţi cu lunile. Mai trist este că echipa nici măcar nu poate face antrenamente unde îşi joacă meciurile oficiale pentru că nu are bani de chirie. Este un peisaj deprimant, care aduce aminte de vremurile în care a început declinul sportului de performanţă în Gorj, iar fanii baschetului au frisoane când se gândesc că ar putea rămâne fără încă o echipă. Revenind la joc, trupa mai bună s-a impus la capătul unui meci cu răsturnări de situaţie, tranşat în sfertul patru, unde vizitatorii au dat dovadă de mai multă luciditate, 24 – 24, 13 – 19, 21 – 11, 20 – 33. De altfel, doar patru jucători şi-au adus aportul la punctajul gazdelor, care au rămas “în viaţă”, în principal, datorită “triplelor” lui Roşu (23 de puncte) şi a evoluţiei lui Jordan Martin, pivotul gazdelor reuşind 34 de puncte şi 16 recuperări. În schimb, Montez Singleton a bifat 13 puncte şi 9 pase decisive, dar s-a pierdut, în special în ultima parte a jocului, în acţiuni individuale nereuşite, iar Alex Berca a terminat meciul cu 8 puncte.

Alionescu: ,,Suntem lăsaţi de izbelişte”
La finalul partidei, antrenorul formaţiei noastre, Claudiu Alionescu, a declarat că succesul oaspeţilor este unul meritat şi i-a felicitat pe ciucani pentru atitudinea de fair-play pe care au avut-o. În schimb, oficialul echipei noastre a trimis săgeţi către conducerea propriului club şi a sugerat că la ACS Târgu Jiu există un climat care nu are legătură cu profesionismul. ,,Vreau să felicit echipa din Miercurea Ciuc, s-a dăruit exemplar în această seară şi a reuşit o victorie. Acest succes reprezenta ultima şansă pentru ei. În acelaşi timp, vreau să le mulţumesc că au dat dovadă de un fair-play deosebit, au acceptat să joace acest meci, cu toate că puteau să-l câştige la masa verde. Este inadmisibil cum nu s-a putut găsi o salvare care să ajungă la timp şi astfel, dacă ei decideau să nu joace, noi puteam practic să pierdem încă o victorie, prin forfait am fi pierdut şi punctul de prezentare. Încă o dată, vreau să le mulţumesc, dar asta reflectă exact realitatea, ce se întâmplă în acest moment în jurul echipei. Suntem lăsaţi de izbelişte, suntem singuri împotriva tuturor, şi vreau să le mulţumesc pe această cale băieţilor pentru caracterul de care au dat dovadă, căci au intrat pe teren şi au jucat în condiţiile date”, a declarat Alionescu.
Antrenorul a explicat şi cauzele eşecului de sâmbătă. ,,Meciul a fost unul fluctuant. Am început destul de slab, am revenit, am reuşit chiar să preluăm conducerea în sfertul al treilea. La începutul sfertului patru, ne-am pierdut puţin concentrarea şi diferenţa de puncte acolo s-a făcut, pe final de meci, când am primit 33 de puncte, ceea ce este destul de mult. Per ansamblu, un meci destul de slab făcut de noi, zic eu, în apărare şi, de asemenea, în atac, pentru că am avut doar patru marcatori. Înfrângerea aceasta ne costă, însă suntem totuşi la mâna noastră. Mai avem trei victorii în faţa lor şi o victorie în faţa celor de la Rapid. Mai sunt şase meciuri de disputat şi încă se joacă calificarea în acest moment”, a precizat principalul gorjenilor. Alionescu a mai spus că este frustrant ca antrenamentele să nu se desfăşoare în acelaşi loc unde se joacă meciurile oficiale. “A contat şi faptul că noi nu ne-am antrenat în sala în care jucăm, a contat că am făcut antrenamente în fiecare zi în altă sală şi să nu te poţi antrena în sala în care practic eşti acasă. Pentru noi a fost acelaşi lucru ca şi pentru oaspeţi. Însă nu vreau să se insiste pe acest aspect pentru că este mai puţin important, ceea ce este cu adevărat important este lipsa totală de implicare a celor care ar trebui să fie alături de noi”, a declarat fostul jucător al Energiei. În următorul meci, gorjenii evoluează tot pe teren propriu, în faţa Rapidului.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here