Gorjeni cercetați pentru delicte silvice

324

Trei gorjeni s-au ales cu dosare penale pentru tăiere ilegală și furt de material lemnos, iar alți patru au fost amendați după ce au fost prinși în flagrant la furat de lemne.

Săptămâna trecută, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Săuleşti au fost sesizaţi de un bărbat, de 50 de ani, din comuna Săuleşti, despre faptul că un bărbat, de 35 de ani din aceeaşi localitate, taie lemne de pe un teren acoperit cu vegetaţie forestieră, proprietate privată. Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului a reieşit faptul că în punctul ,,Valea Buşoiului,, pe raza satului Bibeşti, au fost identificaţi, fiind tăiaţi şi abandonaţi, cinci arbori de esenţă salcâm.
Materialul lemnos a fost predat şi lăsat în custodie lucrătorilor din cadrul Ocolului Silvic Târgu-Cărbuneşti iar în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere ilegală de material lemnos.

delicte silvice  (2)Prinși în flagrant
Tot săptămâna trecută, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Motru şi Postului de Poliţie Mătăsari au identificat două persoane de sex masculin care transportau cu un atelaj hipo pe D.J. 673 A localitatea Bolboşi, material lemnos tăiat. La vederea organelor de poliţie cele două persoane au abandonat atelajul hipo şi au fugit. Au fost însă prinși și identificați. ”Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului a reieşit faptul că atelajul hipo aparţine unui bărbat, de 48 de ani, din comuna Drăgoteşti, care, împreună cu un alt bărbat, de 30 de ani, din aceeaşi localitate, au tăiat şi sustras din fondul naţional cu vegetaţie forestieră U.P. III Drăgoteşti, material lemnos de esenţă carpen. Atelajul şi cantitatea de 0,7 m3 material lemnos a fost lăsată în custodia Ocolului Silvic Motru, iar trei unelte şi scule folosite la tăierea lemnului, identificate în atelaj, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală şi sustragere de material lemnos”, a anunțat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Alți patru gorjeni au fost sancționați după ce au fost prinși în flagrant la furat de lemne de un echipaj de jandarmi. ”Un echipaj de jandarmi din cadrul Grupei Supraveghere și Intervenție Novaci, pe timpul desfășurării unei acțiuni de prevenire și combatere a sustragerii faptelor ilicite la regimul silvic și cinegetic, executată pe raza localității Baia de Fier, a depistat în zona împădurită de pe Valea Galbenu, patru persoane cu vârste cuprinse între 29 și 44 de ani, care sustrăgeau și intenționau să transporte fără forme legale material lemnos. S-a luat legătura cu reprezentantul din cadrul Ocolului Silvic Polovragi, care s-a deplasat la faţa locului și a inventariat și cubat materialul lemnos tăiat și sustras. În urma efectuării cercetărilor, a rezultat obiectul săvârşirii de fapte contravenţionale la regimul silvic, iar persoanele în cauză au fost sancţionate contravenţional de către lucrătorii O.S. Polovragi, conform Legii 171 din 16 iulie 2010 (actualizată), cu amendă în valoare de 500 lei, fiecare”, a anunțat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Gorj
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here