Gorjean urmărit penal în Mehedinţi, pentru înşelăciune cu file CEC

159

IMG_6138Oamenii legii din judeţul vecin au identificat ieri patru persoane suspecte de comiterea infracţiunii de înşelăciune. Trei dintre suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, printre ei aflându-se şi un gorjean.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Mehedinţi au început urmărirea penală faţă de C.M., de 46 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, judeţul Gorj, S.N., de 55 de ani, G. M., de 55 de ani şi T. N., de 53 de ani, toţi trei din Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi complicitate la infracţiunea de înşelăciune. Persoanele în cauză, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, sunt suspectate că, în perioada septembrie-octombrie 2010, pe parcursul derulării unor tranzacţii comerciale privind achiziţionarea de produse cerealiere, au indus în eroare reprezentanţii altor societăţi comerciale, faţă de care a emis file cec în valoare totală de 440.000 de lei, care au fost refuzate la plată pe motiv lipsă totală disponibil, obţinând în această modalitate un folos material injust.

Cereale cu …eroare

Din investigaţiile poliţiştilor au rezultat indicii că C.M. a indus în eroare şi alţi reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, cu sediul în Slatina, de la care a achiziţionat, în aceeaşi perioadă, mărfuri (produse cerealiere) în valoare totală de 4.510.332 de lei, din care a plătit doar suma de 1.225.000 de lei, iar pentru diferenţa de 3.595.332 lei, a emis alte file cec, fără drept, neavând disponibil în cont şi fiind în interdicţie bancară. Prejudiciul total creat este de 4.000.000 de lei. Faţă de cei trei, oamenii legii din Mehedinţi au luat măsura reţinerii pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, fiind prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin cu propunere de arestare preventivă.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here