Gorjean amendat cu 6.000 de lei

897

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentară Gorj au efectuat, săptămâna trecută, peste o sută de controale în întreg județul.
Au fost făcute verificări în unități și obiective situate în Albeni, Arcani, Bălănești, Bălești, Bărbătești, Bengești-Ciocadia, Bolboși, Borăscu, Bumbești-Pițic, Drăgotești, Drăguțești, Motru, Novaci, Padeș, Peștișani, Polovragi, Runcu, Schela, Scoarța, Stoina, Tismana, Târgu-Cărbunești, Târgu-Jiu, Turceni, Turcinești, Țânțăreni și Țicleni, în domeniile alimentar și al sănătății și bunăstării animalelor.
În timpul controalelor efectuate au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale reprezentând un avertisment scris și patru amenzi în cuantum de 9.800 de lei, unor operatori și persoane fizice din Albeni, Bălești și Motru.
Avertismentul scris a fost dat unui magazin alimentar, pentru neconformități minore care nu afectează siguranța alimentelor.
Cea mai mare amendă, de 6.000 de lei, a fost aplicată conducătorului unei autoutilitare, pentru transportul animalelor cu un mijloc de transport neautorizat.
În schimb, două farmacii veterinare au fost sancționate cu o mie de lei, fiecare, pentru eliberarea de produse medicinale veterinare fără prescripție medicală.
Totodată, proprietarul unei exploatații non-profesionale de animale a fost amendat cu 1.800 de lei. Motivul: vânzarea și cumpărarea de animale fără documentele sanitare-veterinare legale, cât și întreținerea necorespunzătoare a platformelor de gunoi și a sistemelor de evacuare și colectare a dejecțiilor.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here