Gorj: Au fost regenerate 200 de hectare de pădure

1340

Direcția Silvică Gorj a executat, în primele șase luni ale anului, lucrări de regenerare a pădurilor pe o suprafață de 194 de hectare.
Pentru împădurirea tuturor suprafețelor cuprinse în campania din primăvară, Direcția Silvică Gorj a folosit cantitatea de 267 mii puieți forestieri, din care 230 de mii de puieți pentru suprafețele existențe în fondul forestier proprietate publică a statului și 37 de mii de puieți în fondul forestier proprietate privată în administrație (Obștea Runcu și Dobrița).
Totodată, Direcția Silvică Gorj a efectuat și lucrări de completare a plantațiilor înființate în anii anteriori pe o suprafață de 18 hectare. În plus, în primul semestru al anului 2019, Direcția Silvică Gorj a executat, prin ocoalele silvice din subordine, lucrări de îngrijire a culturilor tinere și regenerărilor naturale în suprafață de 63 de hectare.
„Facem precizarea că în primăvara anului 2019, Direcția Silvică Gorj a executat semănături cu molid în solarii pe suprafața de 240 metri pătrați și în câmp cu semințe de salcâm pe suprafața de 20 ari. În același timp au fost executate repicaje în câmp în suprafața de 39 ari cu puieți de molid proveniți din solarii”, a precizat Ovidiu Cârstoc.
În această toamnă, Direcția Silvică Gorj are în vedere recoltarea cantității de 2 684 kg semințe forestiere (molid – 10 kg, gorun – 784 kg, stejar pedunculat – 920 kg, garniță – 320 kg, cer – 570 kg, paltin de munte – 23 kg, salcâm – 1 kg, castan comestibil – 50 kg, cireș – 6 kg). Aceste semințe forestiere vor fi folosite la semănăturile din pepinierele silvice în vederea producerii puieților forestieri ce vor fi folosiți la împădurirea suprafețelor de teren disponibile.
Totodată, în campania de împăduriri din toamnă, împreună cu Team for NEXT Generation, O.M.V. – Petrom România și Club Rotary Târgu-Jiu, va avea loc o acțiune de plantare a unui teren în suprafață de 2 hectare pe raza Ocolului Silvic Tismana, acțiune la care vor participa în jur de 100 de voluntari independenți și personal silvic din cadrul Direcției Silvice Gorj.
Puieții folosiți în acțiunile de împădurire au fost produși în pepinierele proprii ale Direcției Silvice Gorj.
Pentru persoanele fizice care au fost interesate să împădurească terenuri improprii agriculturii, Direcția Silvică Gorj a pus la dispoziția cetățenilor puieți de molid, salcâm și cer (aproximativ 260 mii bucăți) prin ocoalele silvice Cărbunești, Polovragi, Peșteana și Runcu. O cantitate de 9 000 de puieți forestieri au fost oferiți primăriei din Negomir.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here