Gorj: 135 de oameni de afaceri au semnat pentru schimbarea ghidului PTJ

621
  • Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu: Îi asigur pe toți investitorii din județ că modificările aduse ghidului pentru IMM-uri se vor regăsi ca priorități în ghidul PTJ

Un număr de 135 de oameni de afaceri din Gorj au semnat un document pe care l-au trimis la MIPE, după dezbaterea organizată de prefectul Iulian Popescu. În document, aceștia punctează tot ce trebuie schimbat în ghidul pentru IMM-uri, în așa fel încât fondurile din PTJ să fie atrase de mediul privat al județului în proporție cât mai mare. Amintim că județul beneficiază de 537 de milioane de euro, prin PTJ, pentru a preîntâmpina dezastrul provocat de închiderea capacităților de energie pe cărbune în tranziția spre o energie verde.

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu a declarat pentru Gorjeanul că toate problemele sesizate de oamenii de afaceri din Gorj au fost discutate înainte cu o săptămână. De asemenea, luni, 25 septembrie, va avea loc la București, o întâlnire tocmai pe această temă:

”Ce s-a trimis la MIPE, noi am discutat cu ministerul la dezbaterile care au avut loc în Târgu Jiu și București. Marți a avut loc la minister o ședință tehnică de lucru  privind modificarea ghidului pentru IMM-uri. Îi asigur pe toți investitorii, modificările codurilor CAEN se vor regăsi și se vor discuta în ședința de luni a comitetului de monitorizare național al PTJ, la București. MIPE este integratorul acestui program. Îi asigur pe toți investitorii din județul Gorj că tot ce au semnalat a fost discutat înainte cu o săptămână și sperăm că toate modificările aduse să fie integrate încât codul să fie atractiv pentru toți investitorii județului.

Menirea mea, ca președinte al Consiliului Județean este să ajut mediul economic local și asta am făcut în tot acest timp”, a mai spus Cosmin Popescu.

Întreg documentul, aici

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here