Gore Popescu şi afacerea cu personal PDL din CE Rovinari

126

deschidereScandalurile pentru organizaţia municipală a PDL Târgu-Jiu par să nu se mai oprească, demonstrând încă o dată că şefia acestei filiale este de maximă importanţă pentru alegerile din 19 martie.

Astfel, după polemica aprinsă în cazul Nicolae Cilibiu şi încercarea de şantaj, dar şi după discuţiile apărute în legătură cu înregistrările ilegale din sediul organizaţiei, alt scandal bate la uşa PDL Târgu-Jiu. Acesta îl are protagonist principal pe Gore Popescu şi pe un fost coleg de la CE Rovinari, şi priveşte, culmea, tot o încercare de atragere de noi membrii în organizaţia ,,portocalie” municipală. Se vehiculează însă că afacerea cam miroase a ilegalitate iar urma lui Gore Popescu a fost simţită, motiv pentru care s-a şi decis schimbarea sa din funcţia de director al EMC Rovinari. O soartă similară a avut şi aghiotantul acestuia, Emil Dragomirescu, fostul şef de Personal.

Directorul EMC Rovinari, Gore Popescu, şi-a pierdut marţi seară funcţia pe care a ocupat-o ca urmare a numirii sale politice decise de Ionel Manţog. Asta însă după ce Consiliul de Administraţie al Complexului Energetic(CE) Rovinari a luat în discuţie în cadrul şedinţei schimbarea unor directori importanţi din cadrul unităţii. Gore Popescu, directorul EM Rovinari, este principalul destituit, el fiind pus acum la dispoziţia unităţii. Se vehiculează că locul său va fi luat de Gheorghe Daviţoiu-Leşu, fostul director general al complexului. Schimbarea lui Gore Popescu era vehiculată însă de luni bune, destituirea pedelistului fiind considerată lovitura de graţie dată găştii lui Ionel Manţog de Ion Ruşeţ. Cauzele care au dus însă la schimbarea lui Gore Popescu păreau, la prima vedere o vendetă politică dar ceaţa s-a spulberat ieri seară când s-a aflat care ar fi fost de fapt motivul real al destituirii pedelistului, adică o afacere cu membrii PDL pentru organizaţia municipală de partid.

200 de membrii noi de la Personal

Se vehiculează astfel că Gore Popescu şi-ar fi pecetluit singur soarta după ce a încercat, alături de colegul său Emil Dragomirescu, şeful de Personal de la CE Rovinari să înscrie forţat în rândurile PDL Târgu-Jiu 200 de salariaţi ai unităţii energetice. A şi reuşit să înscrie în PDL Târgu-Jiu 100 de persoane până a fost însă depistat. Planurile lui Gore au fost date peste cap când în CODA s-a stabilit că persoanele care se vor înscrie în PDL Târgu-Jiu, după data de 10 februarie, să nu mai aibă drept de vot la alegerile din 5 martie. Astfel, planurile lui Gore Popescu s-au spulberat deşi apucase până pe 8-9 februarie să folosească CNP-urile unora dintre salariaţii CE Rovinari, beneficiind de bunăvoinţa colegului său de partid, Dragomirescu care avea la dispoziţie datele personale ale salariaţilor în cauză. Conştienţi că sunt la un pas de o mare ilegalitate, cei doi i-au întrebat pe salariaţi dacă vor să îşi ajute directorii şi să se înscrie în PDL Târgu-Jiu. Muncitorii au aprobat, se pare, cu strângere de inimă, de teamă că îşi vor pierde locurile de muncă. A fost însă suficient, restul hârtiilor fiind completate, se vehiculează de către Dragomirescu.

Destituit de la Personal, mutat la Comercial

Şi astfel Dragomirescu şi-a pierdut funcţia de la Resurse Umane el fiind mutat acum la Comercial, unde ocupă funcţia de director adjunct. Locul directorului de Personal a fost ocupat de Gheorghe Stanciu.

Dragomirescu a fost pedepsit iar o soartă similară a avut-o şi “capul răutăţilor” adică Gore Popescu care a aflat vestea schimbării sale marţi seara în timp ce era în sediul PDL din Târgu-Jiu. A exclamat doar “m-au schimbat” şi a părăsit sediul supărat declarând însă a doua zi că a fost schimbat politic din funcţie. Gore Popescu este cumva “în aer”, asta deoarece nu s-a stabilit încă ce va mai face la EMC Rovinari. Se ştie doar că a rămas la dispoziţia unităţii. Gore Popescu dorea funcţia de preşedinte al PDL Târgu-Jiu şi mai avea puţin până să îşi anunţe candidatura.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here