Ginerele bărbatului omorât în Piața Centrală, revoltat: ,,Fratele criminalului lăsat, incorect, în libertate! Vom apela și la judecata țigănească”

3030

Cumnata decedatului: ,,Criminalul ne-a amenințat pe toți, în live, pe Facebook”
•Judecătorul etniei, acuzat că a trecut de partea criminalului
•Fratele criminalului, cu mascații la poartă, de câteva zile! ,,Este protejat de poliție?!”

Familia lui Romeo Barbu, bărbatul de 43 de ani omorât, în urma unor lovituri repetate de cuțit în Piața Centrală, este revoltată că unul dintre cei pe care îi consideră vinovați de decesul rudei lor, survenit în ajun de Anul Nou, a fost eliberat din arest. În opinia celor apropiați familiei Barbu, fratele criminalului l-ar fi instigat pe făptaș să îl omoare pe Romeo Barbu, asta chiar din perioada când Daniel Dumitru se afla în detenție la Penitenciarul Târgu-Jiu. Alin Dumitru, părtaș la crimă, a fost pus însă în libertate de anchetatori, pe 1 ianuarie. Ginerele decedatului, Florin Manix, susține acum că ancheta are lacune, dar și că anchetatorii obligă familia mortului să-și facă dreptate țigănească. Romeo Barbu a fost înmormântat abia, ieri, în Cimitirul Budieni din Scoarța.

Criminalul lui Romeo Barbu, bărbatul de 43 de ani omorât în ajun de Anul Nou, în urma unor lovituri repetate de cuțit în Piața Centrală, a ieșit din pușcărie la finalul acestuia an. Daniel Dumitru zis ,,Modâr” a stat mai bine de 3 ani în detenție pentru fapte de violență, deoarece ar fi încercat să-i scoată un ochi unei persoane cu care intrase în conflict. La acel moment, poliția i-a găsit acasă și un pistol.
Familia victimei susține acum, că fratele acestuia, pe timpul detenței lui Daniel Dumitru, l-ar fi instigat pe criminal să îl omoare pe Romeo Barbu, băgându-i în cap lucruri neadevărate. De altfel, Alin Dumitru este cel care l-a ținut, potrivit unei martore, pe Romeo Barbu, în momentul în care fratele său, recidivist, l-a lovit cu cuțitul. Ginerele victimei, Florin Manix, este revoltat că Alin Dumitru a fost eliberat din arest, când el ar fi incitat criminalul la omor și ar fi contribuit direct la crimă.

Doar 24 de ore, în arest! Procurorul i-a dat control judiciar
Potrivit celor declarate de ginerele celui mort, Alin Dumitru ar fi fost cel care pe 31 decembrie l-ar fi dus pe fratele său în Piața Centrală spunându-i că Barbu Romeo se află acolo, la cumpărături. ,,Faptul că Daniel Dumitru avea asupra sa un cuțit arată că fapta a fost premeditată, fratele său nefiind străin de faptă, și acesta fiind un pericol public. Din păcate, poliția în loc să-l țină în arest, le-a dat drumul și ne obligă pe noi, în țigănie, la Budieni, Pișteștii din Deal și Scoarța, să ne facem dreptate țigănește la Târgu-Cărbunești. Va fi făcută o judecată țigănească, dar, mai târziu, după ce anchetatorii își vor face treaba. Abia apoi noi vom expune faptele la judecata noastră tradițională”, a declarat ginerele Manix.
Judecătorii, în astfel de cazuri, vin la judecată de la Târgu-Mureș, Satu Mare, Cluj Napoca, depinde de faptă.Barbu Adela, cumnată a decedatului, susține, în schimb, că familia a fost amenințată, cu mai mult timp înainte, pe Facebook că va face moarte de om.,,Criminalul a făcut un live pe Facebook și ne-a transmis că în noaptea de Revelion să ne pregătim cu haine de înmormântare că el va face moarte de om. A transmis că îi va omorî pe toți din familia Barbu. Deși contul acestuia a fost șters există dovezi ale amenințării făcute de Daniel Dumitru. Și fratele acestuia a transmis, verbal, că îl susține. Sunt supărată că judecătorul nostru din Târgu-Cărbunești, deși știa de amenințări nu a făcut judecată țigănească, deoarece își dorea ca situația să se complice pentru a obține un onorariu mai mare. Dacă situația era cu bătăi, cuțite, judecătorul putea cere și 2000 de euro-3000 sau chiar 5000 de euro pentru judecata țigănească. Dar judecătorul etniei a dovedit că îl protejează pe criminal, tot judecătorul a angajat avocat, i-a plătit 3000 de lei, pentru a-l scoate pe fratele criminalului. Ancheta nu s-a desfășurat corect”, a declarat cu durere cumnata decedatului.Romeo Barbu era căsătorit de 27 de ani, avea două fete și doi nepoți, toți fiind întreținuți de acesta, din salariul pe care îl obținea, din muncă cinstită, din străinătate.

Au trecut peste sfat!
Familia decedatului sus-pectează astfel că anchetatorii nu ar fi realizat o anchetă completă, în sensul că nu s-au focusat pe cel de-al doilea frate, care a fost implicat direct în crimă.Cei din țigănie din Scoarța știau că soția se separase de criminal, dar nu și faptul că frații Dumitru l-ar fi acuzat pe Romeo Barbu că ar fi avut vreo implicare în această cauză.
,,Noi am aflat la momentul crimei că familia lui Romeo era expusă oricând la violența celor doi frați, pe motivul invocat la momentul omorului. Noi nu am știut că aceștia pregăteau vreo răzbunare, pe motiv că socrul meu ar fi contribuit la despărțirea familiei Dumitru”, a completat ginerele Manix.
Potrivit familiei Barbu, dacă cei doi frați ar fi vrut să regleze lucrurile omenește ar fi ,,scos la sfat” adică la judecata țigănească pe cei pe care îi considerau vinovați de destrămarea familiei respective. Frații Dumitru au trecut însă peste această etapă și s-a ajuns la crimă. Trupul neînsuflețit al lui Barbu Dumitru a fost înhumat abia, luni, în Cimitirul din Budieni, asta deoarece corpul decedatului nu a putut fi ridicat mai devreme de la morgă, urmare a anchetei, dar și a zilelor libere de sărbători.

Trei zile și trei nopți de priveghi!
Localnicii, prietenii și familia i-au organizat priveghi decedatului timp de trei nopți și trei zile, ținând permanent cu foc de lemne aprins în curtea decedatului. Romeo Barbu a lucrat șofert pe TIR în Norvegia, venind din străinătate pe 6-7 decembrie 2019. Acesta, potrivit unei părți a familiei, nu știuse, inițial, de discuțiile cu familia fostului său cumnat și nu ar fi luat niciodată legătura cu frații Dumitru, de venirea sa în țară.
ANAMARIA STOICA

1 COMENTARIU

 1. Un prost de investigator…cu tot cu procuror..!!! Ei, * profesionistii* , nu au vazut camerele de supravegere si sa consemneze marturiile oameniilor din Piata?
  O tampenie, sa dai drumul la coinculpat -sau direct criminal- in libertate.!! Sigur vb de coruptie – aici – la mijloc!! Aici trebuie depusa o plangere pentru abatre disciplinara.
  Indemn familia sa depuna plangere impotriva organelor de urmarire penala.
  Sigur nu a ajuns propunerea de arestare la judecator pe masa…altfel judecatorul avea el o parere …despre pericolul public…
  si acum ce sa credem despre persoanele vatamate…ca o sa isi faca ei dreptate..sa treca sa il omoare ei familia pe al doilea criminal ?
  Ceva este putred putred la mijloc…
  Solutia este ca procurorul ierarhic superior sa se autosesizeze..avand in vedere ca este o infractiune de inters public

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here