Gilortul, fără victorie în weekend. Găman: ,,Trebuie să facem o echipă cu ce avem la dispoziţie”

1416

Formația gorjeană Gilortul Târgu Cărbunești a bifat două partide amicale la sfârşitul săptămânii trecute. Trupa lui Mario Găman a dat piept, sâmbătă, cu Vulturii Fărcăşeşti (0-1), iar duminică a întâlnit formaţia Petrolul Țicleni (1-1). Singurul gol al partidei de sâmbătă a fost marcat de Alin Bugiu, în minutul 66.
Gilortul, prima repriză: Constantinescu – Afrim, Dolcescu, Safta, M. Paștiu – Avrămescu – Stoichițoiu, Roncea, Oprișa, Stăniloiu – Berescu.
Gilortul, repriza a doua: Constantinescu – Afrim (’65, Buzurin), Dolcescu, Avrămescu, M. Paștiu (’52, Bărăitaru) – Oprișa (’65, Pociovălișteanu) – Almăjanu, Roncea, Sorea, Stăniloiu (’51, Ancuța) – Berescu (’62, Glăvan).
În jocul susţinut duminică, Elvis Samoilă a deschis scorul pentru vizitatori în minutul 34. Sebastian Safta, venit în această iarnă de la juniorii Pandurilor, a egalat în minutul 68.
Gilortul, prima repriză: Constantinescu – Buzurin, Dolcescu, Safta, Bărăitaru – Avrămescu – Stoichițoiu, Sorea, Almăjanu – Berescu, Glăvan.
Gilortul, repriza a doua: Constantinescu – Buzurin (’51, Afrim), Dolcescu (’65, Pociovălișteanu), Safta, Bărăitaru (’51, M. Paștiu) – Avrămescu (’65, Ancuța) – Sorea (’65, Cocioabă), Almăjanu, Stoichițoiu (’58, Oprișa) – Roncea, Glăvan (’51, Stăniloiu).
Până acum, Gilortul a mai susținut un singur test, câștigat cu 4-2 în fața Viitorului Brănești.
Antrenorul formaţiei din eşalonul trei, Mario Găman, a declarat că a urmărit disponibilitatea la efort a elevilor săi, în special a nou-veniţilor.
,,Mă interesează factorul fizic, de aceea am jucat şi două amicale cu două echipe bune ale judeţului nostru. Am urmărit mai mult jucătorii noi, am făcut echipele încât să-mi fac o idee, să mă edific, asupra copiilor veniţi de la Pandurii şi asupra a trei-patru jucători noi, pe care am vrut să-i văd cum reacţionează. Sunt mulţumit, având în vedere la ce nivel fizic suntem. M-a interesat, în primul rând, atitudinea şi modul cum s-au reactivat după nişte zile foarte grele de antrenament”, a explicat Găman. Principalul Gilortului ar mai vrea achiziţii, dar recunoaşte că jucătorii cu experienţă sunt greu de adus.
,,Mi-aş dori să vină şi alţi jucători. Momentan, avem un câştig la capitolul juniori, dar ne-au plecat cinci titulari. Făcusem o echipă cât de cât închegată, aveam nişte relaţii de joc excelente, dar asta este munca noastră, să o luăm de la capăt. Trebuie să facem o echipă cât mai bună, pozitivă, cu ce avem la dispoziţie, pentru că acesta este nivelul şi bugetul. Nu depinde numai de noi dacă mai vin jucători”, a declarat Găman. Deşi a avut ofertă în această iarnă de la o formaţie de ligă secundă, Găman a declarat că a rămas la Cărbuneşti pentru că este în relaţii foarte bune cu conducerea, iar oficialii echipei sunt oameni realişti. Antrenorul a admis totuşi că este dificil ca trupa pe care o antrenează să rămână în Liga 3.
,,Dorinţa mea este să ne salvăm cu ce avem la dispoziţie. Dacă am reuşi acest lucru, nici nu îmi imaginez ce ar fi. Dar, ţinând cont de faptul că echipele contracandidate au luat unii jucători importanţi de la noi, este greu. Eu nu cedez, îmi place să mă lupt. Nu avem timp să plângem. De asta am şi rămas. Eu şi Boby Arjoca am avut o ofertă să plecăm la Liga 2, dar am rămas pe metereze, pentru că aici conducerea este alături de noi. Obiectivul pe care ni l-au fixat este să construim o echipă frumoasă, cu copii tineri, şi să le dăm încredere pentru ce va urma din vară încolo. Nu ni s-a impus salvarea, dar noi pentru asta muncim”, a precizat Găman.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here