Ghimişi şi Babucea – prorectori – UCB organizează concursuri pentru decani

580

Luminiţa Popescu, noul rector al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, a propus ca funcţiile de prorector să fie ocupate de Sorinel Ştefan Ghimişi şi Ana Gabriela Babucea, primul în funcţia de prorector cu probleme de învăţământ în cercetare ştiinţifică, asigurarea calităţii, iar Babucea în funcţia de prorector cu dezvoltare instituţională, relaţii internaţionale, gestiune economico-financiară. Pentru posturile de decan se va organiza concurs, candidaţii fiind nevoiţi să obţină avizul Consiliului Facultăţilor pentru a putea concura.

După ce a câştigat scrutinul pentru postul de rector al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, Luminiţa Popescu confirmă că doreşte să îi aibă alături, în echipa de conducere a UCB pe Sorinel Ştefan Ghimişi şi Ana Gabriela Babucea. „Domnul Ghimiş, care s-a angajat la universitate în acelaşi timp cu mine, este propunerea mea pentru funcţia de prorector cu probleme de învăţământ cercetare ştiinţifică, asigurarea calităţii, iar doamna Gabriela Babucea în funcţia de prorector cu dezvoltare instituţională, relaţii internaţionale, gestiune economico-financiară. Sunt propunerile pe care le voi înainta Senatului”, a confirmat Luminiţa Popescu, rectorul UCB Târgu-Jiu.

Concurs pentru decani
Pentru posturile de decan din cadrul facultăţilor de la Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu va fi organizat concurs. „La concurs trebuie să se prezinte două persoane, care trebuie să-şi expună oferta managerială la Consiliul Facultăţii pentru a primi avizul acestui consiliu. Avizul nu este consultativ, ci obligatoriu, fără el candidatul neputând să participe la concurs”, a explicat Luminiţa Popescu, rectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.
Reamintim faptul că scrutinul din 7 noiembrie, organizat pentru alegerea noului rector al Universităţii “Constantin Brâncuşi”, s-a încheiat cu victoria  prof.univ.dr. Luminiţa Popescu. Fostul decan al Facultăţii de Inginerie a câştigat alegerile, obţinând 101 voturi, în timp ce contracandidatul său, Constantin Căruntu, a obţinut numai 49 de voturi.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here