Găzarii, Cotolan şi Blejdea. Pandurii s-au bătut singuri în epilogul etapei

1142

Pe o vreme aspră, pandurii şi-au dat cu stângul în dreptul la ,,revenirea” în liga secundă. Deşi au întâlnit o formaţie care are pretenţii de promovare, Petrolul, gorjenii au fost, din nou, sclavii propriilor erori şi nu au ştiut nici să profite de omul în plus pe care l-au avut o repriză întreagă. Încurajaţi de o galerie numeroasă, care a fost lăsată în sectorul ocupat de obicei de fanii gorjeni, vizitatorii au deschis scorul în minutul 15 prin Sebastian Ghinga.
Mihai Cotolan, probabil la unul dintre ultimele meciuri în tricoul Pandurilor, a revenit în jocurile oficiale la fel de ,,inspirat” ca în 2018. Portarul nostru a scăpat, inexplicabil, mingea trimisă de Ţigănaşu din lovitură liberă, iar fundaşul prahovenilor a împins balonul în poartă. Căpitanul Brînzan a evoluat pentru întâia oară cu masca de protecţie şi nu a resimţit lipsa meciurilor din perioada de pregătire. Liderul echipei noastre putea să înscrie în minutul 23, după o centrare a lui Blejdea, dar Lungu a scos de la rădăcina barei. Cotolan a avut două parade importante în minutele 30 şi 33, dar nu a reuşit să şteargă din impresia generală lăsată după golul primit. Mai mult, la o fază în care oricum apărarea noastră a dormit, portarul a mai avut o ieşire neinspirată, iar Puşcaş a înscris cu capul după un corner. La 0-2, jocurile păreau făcute, dar Chindriş a văzut ,,roşu” direct la o intrare asupra lui Raiciu. Cu un om în plus, pandurii puteau reveni în meci în minutul 53, după un fault imprudent al lui Kozoronis la Tudor. Centralul partidei a arătat punctul cu var, dar Blejdea a dat prea tare, mingea s-a dus în transversală şi apoi a ieşit în aut. Din nefericire, ratarea s-a dovedit decisivă pentru moralul şi aşa şubred al gorjenilor, care s-au apropiat rar de poarta adversă. Paradoxal, Blejdea a fost singurul om care a mişcat ceva în ofensiva gorjeană. Tânărul atacant a mai avut o oportunitate de gol în minutul 81, dar ,,scăriţa” sa a fost scoasă de pe linia porţii de Ţigănaşu. Din păcate, la acest meci, gazdele nu s-au putut baza nici pe golgheterul George Tudoran, care s-a accidentat înaintea confruntării.

Bogoi: ,,Facem greşeli copilăreşti”
Planurile antrenorului gorjean, Adrian Bogoi, au fost date peste cap înaintea meciului. Pandurii şi-au pierdut principalul pericol pentru poarta adversă, George Tudoran, iar Adrian Tănăsoiu, un alt fotbalist care putea porni titular partida, a devenit indisponibil în ultimul moment. Chiar şi aşa, Bogoi a afirmat că nu au existat diferenţe mari între cele două combatante, dar erorile au fost mai multe în dreptul gazdelor. ,,Am făcut greşeli impardonabile în prima repriză, greşeli copilăreşti, nu numai la goluri. Au fost faze simple, pe care puteam să le evităm şi dacă eram puţin mai atenţi puteam să sperăm la mult mai mult, pentru că am făcut un efort bun.
Intram în joc dacă marcam din penalti, dar am mai avut şi alte oportunităţi ratate. Prin orice gol, puneam presiune pe adversar până la sfârşit, dar asta este situaţia, ne-au plecat jucătorii ofensivi din turul campionatului, Tudoran a fost accidentat, acum aşteptăm şi de la jucătorii care îi înlocuiesc mult mai mult. Au venit mulţi fotbalişti şi din eşaloanele inferioare, mulţi nu au jucat nici la Divizia C. Sunt în programul nostru de pregătire, într-un timp mai scurt sau mai îndelungat îi aşteptăm să intre în echipă, să joace. Tudoran are o întindere şi nu s-a pregătit în săptămână meciului. Dodoi, la fel, are o problemă medicală, de o lună de zile nu s-a pregătit, şi nu ştim precis când va intra”, a declarat Bogoi.

Cornăţeanu: ,,Am avut emoţii”
Antrenorul oaspeţilor, Mugurel Cornăţeanu, a admis că Petrolul şi-a făcut singură meciul greu după eliminarea lui Chindriş, iar lovitura de pedeapsă ratată de Blejdea ar fi putut relansa jocul. Antrenorul prahovenilor a mai spus că lupta pentru promovare se va juca până în ultimele runde, iar primele cinci echipe (Snagov, Ploieşti, Clinceni, Cluj şi Târgovişte) se bat pentru podium. ,,E o victorie foarte importantă pentru noi, muncită, împotriva unei echipe tinere, ambiţioase, care în anumite momente ne-a pus probleme. Am rămas în 10 oameni, a trebuit să muncim mai mult, dar îmi felicit jucătorii pentru efortul depus şi pentru jocul practicat.
Cele mai importante sunt cele trei puncte. Normal că am avut emoţii când le-a fost acordat penaltiul, dacă se marca jocul era şi mai dificil, iar echipa gazdă prindea mai mult curaj şi cred că erau mai multe probleme pentru noi. Favoritele la promovare rămân aceleaşi, FC Argeş s-a îndepărtat puţin, în rest aceleaşi echipe ne batem. Cine va pierde ritmul, va ieşi probabil din această cursă”, a declarat Cornăţeanu. Pandurii va juca în următoarea rundă în deplasare la CS Mioveni, în timp ce Petrolul va primi vizita echipei Metaloglobus Bucureşti.
Pandurii Târgu-Jiu – Petrolul Ploieşti: 0-2 (0-2)
Pandurii: Mih. Cotolan – Nic. Cotolan, Brînzan (cpt.), Rob. Gheorghe, Dănescu – Raiciu (R. Cristea 50′), Laur. Tudor, Vodă, Trancă (Rob. Bratu 46′) – P. Popescu (Kim Du Ho 77′), Blejdea. Rezerve neutilizate: Al. Costache – Almic, Draca, Raşoveanu. Antrenor: Adrian Bogoi.
Petrolul: C. Lungu – Borţa, Ghinga (M. Chindriş 43′), L. Cazan, Ţigănaşu – Cr. Puşcaş – Laur. Marinescu (cpt.), Kozoronis – Tudor Şaim, Bg. Rusu (Arnăutu 82′), Rob. Moldoveanu. Rezerve neutilizate: Brînză – N. Popescu, Alb. Olaru, Ţicu, Ştefănescu. Antrenor: Mugurel Cornăţeanu
Eliminat: Marius Chindriş 45+2′ (roşu direct)
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here