Gaură de aproape 150.000 de lei, dată APIA de un localnic din Călugăreni! Sechestru pe bunurile inculpatului din “Lotul Padeș”

1149

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Semenescu Vasile pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. Semenescu locuiește în satul Călugăreni, aparținând comunei Padeș. Faptele inculpatului sunt rezultatul politicii de administrație publică privind fondurile APIA, desfășurate de fostul primar social-democrat Viorel Nicolescu, actualmente consilier liberal la Padeș. Cazul nu este singular, deoarece pe rolul instanței se află, în situații similare, încă peste 30 de persoane din localitate.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: “În perioada 2010 – 2012, inculpatul Semenescu Vasile a depus cu rea-credinţă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente false, în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de plată, pentru suprafeţe de teren pe care nu le deţinea în realitate. Prin aceste demersuri, au fost obţinute pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 149.511 lei, sumă cu care A.P.I.A. s-a constituit parte civilă în cauză. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator, asupra mai multor bunuri imobile ce aparţin inculpatului”.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here