Gărzile forestiere se mută în judeţe

938

Se pregăteşte descentralizarea unei instituţii importante din domeniul silviculturii. În fiecare judeţ se vor înfiinţa gărzi forestiere, fără personalitate juridică, iar inspectorii de la cele nouă gărzi regionale vor fi mutaţi în teritoriu, a anunţat ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş
„Lucrăm la promovarea unei ordonanţe privind reglementarea gărzilor forestiere. Astfel, la nivelul fiecărui judeţ și al municipiului București se organizează și funcţionează, în cadrul gărzilor forestiere teritoriale, gărzi forestiere judeţene, fără personalitate juridică. Se realizează astfel o descentralizare a activităţii gărzilor forestiere și se duce decizia către judeţe, cât mai aproape de contribuabil și cât mai aproape de zonele împădurite. Prin această descentralizare inspectorii din structurile centrale vor fi repartizaţi în judeţe, iar structura centrală va avea rol de coordonare a structurilor judeţene”, a declarat Ioan Deneş.
Totodată, ministrul Apelor şi Pădurilor a spus că se va înfiinţa un departament la nivelul ministerului care va coordona activitatea acestor structuri şi că nu se vor face reduceri de personal. „Nu se pierd locuri de muncă, se relochează către judeţe. Nu se suplimentează numărul de personal, nu se diminuează numărul de personal, se relochează”, a explicat Ioan Deneş.
Inspectorii şefi ai celor nouă structuri regionale vor avea contract de management pe o perioadă de maxim patru ani şi vor fi supuşi unor evaluări de integritate.
În prezent, Garda Forestieră Rm. Vâlcea, instituţie publică teritorială, cu personalitate juridică, în subordinea autorităţii publice centrale, își desfășoară activitatea pe raza judeţelor Vâlcea, Gorj, Dolj, Olt şi Mehedinţi.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here