Garsoniera unui motrean, distrusă din cauza apei infiltrate de pe acoperiș! Chiriașul cere reabilitarea întregii locuințe și contract reînnoit

1974

Ion Udrescu locuiește cu chirie de 33 de ani într-o garsonieră situată într-un bloc din centrul municipiului Motru. Locuința i-a fost reabilitată în 2008 de către Direcția Publică Motru, iar de atunci spune că spațiul locativ pe care îl împarte cu fiul său de 15 ani, a ajuns o ruină. Totul, urmare a apei infiltrate prin acoperișul blocului, familia Udrescu neavând nici măcar curent electric în încăperea în care locuiesc cei doi. Chiriașul este beneficiar de ajutor social de peste 15 și așteaptă ca primăria să îi repare garsoniera, neavând posibilități financiare. Acesta locuiește însă în garsonieră de șase ani fără contract de închiriere, fapt care îl scutește de palata chiriei, dar îl afectează la actul de identitate.

Întreținătorul familiei, Ion Udrescu, spune că trăiește cu 105 lei, ajutorul social lunar primit de la instituția publică. Fiul bărbatului mai obține o pensie de la mama acestuia de 150 de lei și alocația sa. Practic, cei doi Udrescu, tată și fiu, trăiesc cu puțin peste 400 de lei lunar. Banii se duc pe mâncare și utilități.
Din 2014, Ion Udrescu nu mai plătește chiria către primărie, dar, deși nu a fost scos afară de instituția publică nu vede asta ca pe un avantaj. Chiriașul spune că Direcția Publică i-ar fi refuzat realizarea unui nou contract de închiriere a garsonierei, fapt care a atras după sine neplata chiriei în ultimii ani.
Udrescu senior are 57 de ani, spune că este capabil de muncă, dar nu și-a găsit de lucru, decât sezonier, în ultimii 15 ani.
Și acest drept i s-a răpit însă odată cu expirarea contractului de închiriere a locuinței sale.

Vrea garsoniera reabilitată și contract de închiriere!
În ciuda situației, Udrescu cere primăriei să-i reabiliteze locuința, pentru care nu are contract de șase ani, asta pentru că spațiul este afectat de igrasie, plouă în casă, iar fiul nu are curent electric în cameră pentru a-și face temele. Deși a solicitat în scris reabilitarea garsonierei, cei de la autoritatea publică nu au putut ajuta familia Udrescu, tolerată în locuință fără plata unei chirii.
Ion Udrescu recunoaște că locuiește de 33 ani în această garsonieră, dar susține că primăria trebuie să îl ajute în continuare și să-i ofere condiții decente. Mai mult, omul spune că vrea să i se facă contract de închiriere și chiar să plătească din urmă chiria neachitată de șase ani.
Asta, deoarece în lipsa contractului, el nu are un act de identitate, ci o carte provizorie care îl împiedică să plece din țară, la muncă.
,,Dacă mi se reface contractul, pot să îmi fac buletin și să plec în străinătate, la muncă. Cu banii astfel munciți îmi pot achita chiar din urmă. Știu însă că acest lucru nu se va realiza. M-aș mulțumi să îmi reabiliteze garsoniera.
Eu sunt capabil de muncă, am lucrat la căpșuni, la ceapă și la sparanghel în Germania, în Grecia la o fabrică de pâine, așa mi-am crescut copilul. Din 2014 nu am mai putut pleca din țară”, a declarat Ion Udrescu.
A.STOICA

1 COMENTARIU

  1. De ce nu șî-a găsit ? Minte cu nerușinare, nu vrea să muncească, primarul î-a invitat pe toți leneșii orașului să le dea loc de muncă și majoritatea au refuzat. Cea mai mare greșeală acest ajutor de lene, ce educație a dat la junior ? Vai mama lui !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here