Garda Financiară, la Obştea Peştişani

226

obstea pestisani garda1Intenţionam să scriu că la Obştea Peştişani se petrec lucruri necurate. Găsisem şi un titlu potrivit. Ceva de genul: „Mafie internă, fără control intern!” Prea multa mea încredere în oameni şi în fapte bune m-au determinat să amân. Unele semnalări le-am mai făcut. Ieri, bucurie mare.

Nici roşie, nici bucurie portocalie. Întrucât în faţa Obştei Peştişani era parcată o maşină 4×4 NISSAN, ce aparţine Gărzii Financiare Gorj. Iar cei de la Gardă, bănuiesc, nu vor ţine seamă că preşedintele-director general şi dictator Ion Poenaru – zis POE – este şi preşedinte al organizaţiei PSD Peştişani.

Comisie de cenzori fără obiectul muncii!

La precedenta adunare generală a Obştei Peştişani, să nu uităm, s-a petrecut o scenă ca în Caragiale. Comisia de cenzori a prezentat un raport total mincinos, întrucât membrii ei nu au avut acces niciodată la şedinţele Consiliului de Administraţie al Obştei Peştişani şi nici la licitaţiile mai mult sau mai puţin legale prin care câştigau firmele ştiute dinainte. Mai ales că nici anunţurile în presă nu se făceau decât în fiţuici fără audienţă, adică fără tiraj mare şi, mai ales, cu o zi-două înainte de ţinerea licitaţiei. Orice firmă serioasă nu avea timp să-şi alcătuiască un dosar, cât de cât, spre a se înscrie la licitaţie. Deţinem o evidenţă a firmelor preferate de marele mahăr Ion Poenaru! La aceeaşi adunare generală, pe motiv că nu fusese chiar deloc consultat la întocmirea raportului, cenzorul Silvestru-Silviu Tivig a întocmit un raport separat. Marele Maestru al Combinaţiilor ilicite – Ion Poenaru zis POE, a organizat ca la alegerile dintre cele două războaie, grupuri de indivizi care-l bruiau pe cenzorul Silvestru Tivig, spre a nu putea fi auzit! Mă rog, bune sau rele, opiniile lui Silvestru Tivig trebuiau luate în consideraţie. Unor lucrători ai primăriei Peştişani, în frunte cu Vasile Fuiorea, le lipseau doar măciucile cu care să le dea în moalele capului celor care nu-l agreau pe realesul Ion Poenaru, om cu antecedente penale.

Modificări de statut în folos personal!

Dat jos de la PECO Târgu Jiu cu surle şi trâmbiţe, abia scăpat basma curată de oameni sus-puşi în poliţia română şi gorjeană, Ion Poenaru se cocoţase viceprimar la Peştişani. De unde-a fost iar destituit şi instalat şef peste singura vacă de muls nefurajată – Obştea Peştişani. Fostul vicepreşedinte al PSD Peştişani, prof. Ion Pavel, dat afară din PSD de însuşi omul pe care-l crescuse la sân – Ion Poenaru, i-a zis-o de la obraz: „Măi Poe, ai căzut tot timpul în picioare. De aici, de la Obştea Peştişani, o să-ţi rupi gâtul. Şi, probabil, ca să nu-şi rupă gâtul, Ion Poenaru a tot modificat Statutul Obştei Peştişani aşa cum a vrut el. Să vedem, de data aceasta, ce-o ieşi din controlul financiar al Gărzii venite acum, pe nepusă masă, înaintea unei alte adunări generale programate a avea loc pe 26 iunie 2011.

Haos financiar provocat

Ion Poenaru e prea sărac cu duhul şi mult prea bogat în dosare pe la diverse instituţii. Ce-i drept, cele mai multe dosare sunt blocate. Cele din Justiţie ba sunt amânate, cazul plângerilor lui Silvestru Tivig, cenzorul dat afară ilegal, ba sunt pierdute. Oricum, Obştea Peştişani a fost ocolită ani de zile de controalele Curţii de Conturi şi de ale Gărzii Financiare. Organisme care au ajuns cel mult pe la stânile Obştei Peştişani sau ale Ocolului Silvic „C: Brâncuşi”, ambele din subordinea lui POE, ca invitaţii săi de seamă. Pe NISSAN-ul din faţa Obştei Peştişani nu scrie, firesc, că ar aparţine Gărzii Financiare, dar lumea satului Peştişani îl cunoaşte. Şi încă mai speră să se facă dreptate şi lumină. Într-un hăţiş de nereguli financiare nici nu-i uşor. Ca în orice hăţiş de fărădelegi acumulate de ani şi ani de dictatură POE-naristă, ori POE-nariotă(diminutiv de la fanariotă!). Fără control intern normal, iar cu controlul extern trecut pe rute ocolitoare, toată construcţia financiară a Starului Ion Poenaru-POE s-ar putea prăbuşi ca un castel de nisip.Cu contabilitatea vraişte, cum se zice, singura sursă de inspiraţiune a Raportului Comisiei de Cenzori, prin picsul lui Ion Poenaru POE au trecut numai în 2010, 35 de miliarde de lei vechi. Dintre care 13 miliarde de lei vechi profit! Vă daţi seama cam cât produce real vaca de muls nefurajată – Obştea Peştişani, aşa cum o numeşte inginerul agronom Geo Vâlcu! Fiindcă este vorba de una dintre cele mai întinse ca suprafaţă, asociaţiune de proprietari de pădure montană din România.

Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here