Găman încearcă să obțină primul succes, dar nu subestimează Gilortul

674

Pandurii Târgu Jiu și Gilortul Târgu Cărbunești se duelează astăzi, de la ora 14.30, pe Stadionul Municipal. Ambele echipe sunt în foame de puncte pentru că, în ultimele șase etape, niciuna dintre ele nu a obținut vreun succes. Fost antrenor la Gilortul, actualul principal al Pandurilor, Mario Găman, știe că echipa pe care a antrenat-o are calitate, dar vrea să bifeze primul succes oficial din Seria 7. Tânărul antrenor a admis că se poate vorbi despre un duel al orgoliilor. ,,Este o partidă dificilă, Cărbuneștiul formează o echipă incomodă, din punctul meu de vedere o echipă foarte bună a acestei serii. Au jucători cu o calitate individuală foarte bună. Este o echipă care a pierdut foarte greu la Deva, o echipă care care a pierdut greu și cu Reșița, ținând cont că au fost egalați dintr-un offside imens. Cu Lupac, au avut patru bare și alte cinci ocazii mari. Deci, este o echipă cu care poți să ai foarte mari probleme dacă nu ești motivat și concentrat. Am analizat meciul de la Lupac și am încredere că băieții simt ceea ce vrem de la ei, conceptul nostru, ideile noastre și, ușor-ușor, o să vină și victoria de care avem mare nevoie. Urmează alte două deplasări dificile, dar mă gândesc doar la un succes vineri. Este un meci al orgoliilor. Când două echipe din același județ se întâlnesc, toată lumea vrea să arate fotbal, vrea să câștige. Valorile se egalează când întâlnești o echipă mai motivată ca tine sau care își dorește mai mult victoria. E normal să fie partide grele, dificile, dar noi trebuie să obținem această victorie. Dacă nu câștigăm, nu putem să mai vorbim despre locurile fruntașe”, a declarat Găman. Din păcate, problemele de efectiv rămân la Pandurii. ,,Pe lângă jucătorii accidentați, mai avem un jucător indisponibil, pe Gomes, din cauza acelui cartonaș roșu primit gratuit. Asta este, trebuie să ne obișnuim să jucăm și împotriva arbitrilor, pentru că acesta este fotbalul, trebuie să te adaptezi la anumite situații și, când apare neprevăzutul, să știi ce ai de făcut”, a adăugat Găman.
Nici la Gilortul apele nu sunt limpezi. Antrenorul Mihai Dinu spune că moralul este şubred după seria nefastă prin care a trecut trupa gorjeană. Jucătorii Gilortului visau la primele patru locuri la începutul sezonului, dar sunt acum în subsolul clasamentului. În opinia principalului de la Cărbuneşti, mai mulţi factori au contribuit la poziţia din clasament a formaţiei sale. Dinu este conştient că urmează un meci dificil împotriva Pandurilor şi a declarat că îl respectă pe Mario Găman, căruia îi urează să ducă echipa în liga secundă.
,,Ca la fiecare joc, încercăm să scoatem maximum, dar, după cum aţi văzut, nu excelăm în rezultate, în condiţiile în care am avut şi meciuri foarte bune. Meciul cu Lupac l-am pierdut nemeritat, a văzut toată lumea. Am avut din nou patru bare, am avut ocazii mari, dar şi un arbitraj modest. Probleme de genul acesta am avut şi la Deva, unde am avut penalti la 1-0. Suntem echipă mică…. Când sunt nereuşite, este mai greu să ţii grupul unit. Avem şi probleme de lot şi întâlnim o echipă cu antrenor nou, care a făcut performanţă la Filiaşi şi a demonstrat că este foarte bun. Din păcate pentru gorjeni a început mai rău, dar toată lumea speră să pună Pandurii pe un drum ascendent către Liga 2. Chiar dacă suntem rivali în campionat, Pandurii rămâne echipa fanion a Gorjului”, a declarat Dinu. Tehnicianul se aşteaptă la o reacţie de orgoliu a jucătorilor săi în următoarele două jocuri. După Pandurii, Gilortul joacă acasă cu ultima clasată, Aurul Brad. ,,Ar fi frumos că unii jucători să trateze acest meci cu orgoliu, să alerge şi să joace la capacitate maximă. Dacă nu demonstrezi în aceste meciuri că ai valoare, nu ai ce să cauţi la stadion. Am avut rezultate modeste. Pentru noi, e primordial să câştigăm meciul următor, cu Aurul Brad. Acela este un meci de şase sau nouă puncte”, a mai spus Dinu.

Liga 3, Seria 7 – Meciurile Etapei 13
Vineri, 19 noiembrie, ora 14.00
CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu – CS Gilortul Târgu Cărbuneşti
Sâmbătă, 20 noiembrie, ora 14.00
Clubul Sportiv Muncitoresc Reșița – CSM Deva
CSM Jiul Petroşani – ACS Viitorul Târgu Jiu 2
ACS Viitorul Şimian – ACS Progresul Ezeriş
CS Armata Aurul Brad – AFC Voinţa Lupac
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here