Furturi la înălțime. Alpinist utilitar, după gratii!

1091

Un bărbat din Valea Jiului, angajat ca alpinist utilitar la o firmă care se ocupa cu întreținerea releelor de telefonie mobilă, a ajuns după gratii, fiind condamnat pentru furturi comise pe raza județului Gorj. Individul s-a hotărât să facă un ban în plus, așa că a sustras echipamentele de telecomunicații pe care le-a vândut la fier vechi.

Bărbatul are la activ mai multe furturi, aflându-se deja în spatele gratiilor. În Gorj, bărbatul este acuzat că a sustras 12 acumulatori dintr-un releu de telecomunicații, prin folosirea unei chei potrivite, cauzând un prejudiciu de peste 7.000 de lei. Furtul a avut loc pe raza satului Cîrligei, comuna Bumbești-Pițic. Acumulatorii electrici sustrași aveau menirea de a asigura funcționarea echipamentelor de telecomunicații în cazul unei pene de curent.
Hunedoreanul a recunoscut fapta, declarând că în luna aprilie a anului 2017 s-a deplasat cu o echipă de alpiniști utilitari pe raza satului Cîrligei, la releul de telefonie mobilă aparţinând RCS&RDS, având setul de chei potrivite asupra sa. „A desfăcut lacătul de la poarta de acces, a pătruns în interiorul minishelterului unde a decuplat un număr de 12 acumulatori, care asigurau funcţionarea releului de telefonie mobilă, după care a izolat capetele firelor care erau conectate la acumulatori cu bandă adezivă de culoare neagră. Cei 12 acumulatori sustraşi i-a vândut la un centru de fier vechi. Acumulatorii îi vindea în funcţie de greutate, primind un preţ de aproximativ 2 lei/kilogram”, potrivit rechizitoriului.
În zonă au mai avut loc trei furturi identice ca mod de operare, săvârșite într-un interval de timp foarte apropiat, dar bărbatul nu a recunoscut comiterea lor. A recunoscut însă alte furturi săvârșite împreună cu doi colegi de muncă.
Individul s-a ales inițial cu o condamnare de 2 ani de închisoare pentru furt calificat, având deja sentințe similare pentru același gen de infracțiuni la instanțe din Dolj și Olt. Pedepsele au fost contopite, așa că individul din Lupeni a fost condamnat de Judecătoria Novaci la 3 ani şi 8 luni de închisoare cu executare. În plus, acesta a fost obligat să achite și suma de 7.229 lei către partea civilă SC RCS&RDS SA.

„Pedeapsă blândă”
Procurorii din Novaci au considerat pedeapsa prea blândă, așa că au atacat sentința. Curtea de Apel Craiova a admis, în toamnă, apelul procurorilor și a desfiinţat sentința în totalitate, trimițând cauza spre rejudecare instanței din Novaci.
Judecătorii au decis acum să-l condamne la 3 ani și 7 luni închisoare pentru furt calificat în formă continuată (9 acte materiale). Pedepsele din celelalte dosare au fost contopite, hunedoreanul având de executat 4 ani și 3 luni de închisoare. Sentința pronunțată în urmă cu două săptămâni de Judecătoria Novaci nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu apel.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here