Furt din locuință, la Bengești-Ciocadia

719

O femeie de 88 de ani, din comuna Bengești-Ciocadia, a cerut ajutorul polițiștilor, pe 19 mai, după ce mai multe persoane i-ar fi furat 5.100 de lei din locuință. Pensionara le-a permis autorilor să intre în curte, după ce au păcălit-o că îi vor monta mai multe jgheaburi în gospodărie. Hoții au fost prinși, miercuri.
”În urma celor sesizate, la fața locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Poliției Orașului Novaci, care a stabilit că peroane de sex masculin ar fi venit la locuința reclamantei cu un autoturism, pentru a efectua unele lucrări de reparație a jgheaburilor, de la acoperișul casei. La finalizarea lucrării, unul dintre aceștia a însoțit persoana vătămată în locuință, de unde a primit 500 de lei, pentru lucrările efectuate. La scurt timp, femeia a observat că îi lipsesc 5.100 de lei, bănuind că banii i-ar fi fost sustrași de persoana care a însoțit-o în locuință. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.
În cursul zilei de miercuri, în urma continuării cercetărilor, polițiștii au identificat trei bărbați, cu vârste cuprinse între 32 și 39 de ani, din județele Hunedoara, Harghita și Mureș, care corespundeau semnalmentelor, fiind bănuiți de săvârșirea infracțiunii de furt. Asupra acestora a fost găsită întreaga sumă sustrasă în data de 19 mai, din locuința femeii de 88 de ani, sumă ce a fost restituită părții vătămate”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Deși suspecții nu se află la prima faptă de acest gen, pe raza județului Gorj, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci au decis cercetarea acestora în libertate.
”Dosarul penal a fost prezentat procurorului de caz, care, în baza probatoriului administrat și după recuperarea în totalitate a prejudiciului cauzat, a dispus ca și cei în cauză să fie cercetați în stare de libertate”, a mai precizat Miruna Prejbeanu.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here