Furt de cărbune, cu repetare

372

hot carbuneUn tânăr din comuna Fărcăşeşti a comis, pentru a patra oară, aceeaşi infracţiune. După ce a fost pus în libertate în timpul cercetărilor într-un caz în care acesta era cercetat pentru furt de cărbune, Constantin Cărăgui nu s-a abţinut şi „a comis-o” din nou, fiind reţinut şi de această dată.

Joi, oamenii legi depistau în trafic un camion care transporta cărbune, şoferul nefiind în stare să prezinte acte pentru acesta. Tânărul în vârstă de 20 de ani a fost reţinut timp de 24 de ore pentru tăinuire iar, după ce a fost prezentat Parchetului, s-a hotărât cercetarea sa în stare de libertate. La momentul respectiv poliţiştii încercau să dea de furt carbune (4)urma celui care sustrăsese cărbunele direct de pe banda transportoare care trece prin zonă şi care îl vânduse tânărului de 20 de ani. În urma cercetărilor s-a stabilit că suspectul este Constantin Cărăgui, de 27 de ani, din Fărcăşeşti.

Cercetat în libertate

Tânărul nu este la prima faptă de acest gen, având la ora actuală mai multe dosare penale pentru furt de cărbune. Ultima dată a fost reţinut în urmă cu o lună şi jumătate când furase nu mai puţin de 14 tone de cărbune pe care urma să le vândă în Olt unde, spunea el, „avea o comandă”. „Suspectul a fost, la vremea respectivă, reţinut timp de 24 de ore pentru furt calificat, dar instanţa a hotărât, ulterior, cercetarea sa în stare de libertate. Nu este primul dosar penal pe care îl are pentru aşa ceva”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj. Constantin Cărăgui a fost reţinut şi de această dată, fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu cu propunere de arestare preventivă. Şi de această dată instanţa a hotărât eliberarea, bărbatul fiind obligat să nu părăsească ţara pe parcursul cercetărilor.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here