Funestul Băselu se dă drept erou naţional. Mare lichea!

231

Mafioţi-bişniţari băseştii ăştia. Se sucesc, se învârtesc, fură, mint, nesocotesc legea şi demnitatea, onoarea şi dreptatea pentru a se îmbogăţi. O familie de lichele groteşti. Nu găseşti la aceşti cretini idei generoase, totul are dimensiunea furtişagului şi minciunii nonşalante, murdărind şi sărăcind un popor, o ţară, o glorioasă istorie. Acestor javre cufundate în fotolii pluşate şi abundent parfumate li se potrivesc vorbele lui Ioan Slavici: “E mare ispită averea câştigată pe nemuncite”. Vânătoarea după furt şi avere încorporează gândirea şi fapta acestor şarlatani buni de priponit, ca boii, la ieslea cu furaje porţionate.

Scandalul familiei funestului Băselu a depăşit, cu mult timp în urmă interesul pentru mărunte cancanuri: vuieşte presa străină şi, bineînţeles, cancelariile “prietene şi aliate” au serioase probleme în a se poziţiona public în această chestiune mafiotă urzită de băseşti, după ce au avut neruşinarea să impună ignorarea votului celor 7,4 milioane de români care au cerut, la referendum, demiterea pacostei-mafiote obiectivizată în persoana imbecilului Traian Băselu. Potrivit ar fi ca acestea-cancelariile străine, partidele şi parlamentarii dedicaţi mafiotului-bişniţar Băselu-să nu ne confunde ţara cu clanul şi camarila vaporeanului lichea şi, mai cu seamă, să abandoneze propaganda descreierată împotriva ţiganilor şi, prin extensie, împotriva tuturor celor care au cetăţenie română. Nimerit ar fi ca ura, urgia, frecuşurile de tot felul să nu existe între naţiuni, ci între coterii şi oligarhi ori paraziţi. Atenţionarea lui Al. Vlahuţă este, indubitabil, actuală: “Ce larg ar fi pământul să nu-l strâmteze ura…”.
Mârşavii diseminează sărăcie, foame, tragedii, răul şi ura.
Asistăm zilnic la evenimente şi fenomene abominabile. Marele mafiot Mircea Băsescu, naşul ori cumătrul lui Bercea Mondial, împarte, pentru 30 de zile, aceeaşi cameră de “hotel”-numit puşcărie- cu alţi bişniţari, ciubucari şi şarlatani, priponit împreună cu complicele Marian Căpăţână, cel care a intermediat şi relaţia lui Bercea Mondial cu fratele lui Băselu Traian, vestitul latifundiar de Nana, ca şi exorbitantele sume de bani pentru naşul, care trebuia să-i scoată pe membrii funestului clan din puşcărie. Iar secătura de Traian Băsescu nu s-a mulţumit cu penibila lui apariţie lăcrimoasă şi bahic-iraţională, la televizor, ci a mai transmis şi un comunicat, în care afirmă că el personal n-are niciun amestec, că n-a primit niciun ban de la clanul Bercea Mondial. Atâta doar că a uitat, licheaua, să spună românilor dacă i-a înapoiat acestuia mita pe care a primit-o şi a băgat-o în poznarul cu gheşfeturi: nu vorbeşte nimic acest vaporean trăsnit cu leuca de salba de monede de aur pe care cumătrul-fin Bercea i-a atârnat-o la gât soţiei lui Zeus-Băse, de fustă şi alte bunuri care au umplut portbagajul maşinii şoimănitului.
Fără scrupule, acest terchea-berchea, pe de o parte face pe eroul naţional:pentru inocenţi, afirmaţia calpuzanului vaporean că, între nevoia de a-şi apăra fratele şi nevoia consolidării justiţiei, el alege, vezi Doamne, consolidarea justiţiei, ar fi un semn de mare demnitate şi neştirbită onoare, cum se cuvine insului care ne-a vorbit mereu despre acerba lui luptă împotriva corupţiei. Mai exact împotriva şpăgarilor care îi sunt adversari politici ori ai celor care nu-i mai pot fi de folos. Multe ar putea spune cei care sunt acostaţi la dana moartă: A. Videanu, R. Berceanu, T. Baconschi, Ritzi, David, A. Rădulescu şi mulţi alţii care au umplut hârdăul cu fecale în care se bălăceşte găozarul Traian Băsescu. Acest mafiot-şpăgar, după cum el însuşi spunea, ştia despre aşa-zisul şantaj asupra fratelui său încă de anul trecut. Tocmai de aceea primul pas pe care trebuia să-l facă ar fi fost să-i returneze lui Bercea, iubitul lui fin, salba de aur şi fusta pe care acesta i le-a dat soţiei sale, împreună cu toate obiectele, alimentele, băuturile, pe care interlopul i le îndesase în portbagaj. Mare cutră e Băselu ăsta! Ciudat este că imbecilul său frate, Mircea Băsescu, nu i-a urmat sfatul?! Mai ales că, precum se ştie deja, SRI monitoriza încă din 2011 relaţiile dintre bruta Mircea Băsescu şi clanul penal dirijat de analfabetul interlop Bercea Mondial?! Lesne de priceput: “naşul” Mircea, plănuia, poate, ca, din postura sa de frate al preşedintelui impostor îi va da ţeapă cumătrului Bercea. Că doar n-o să se atingă tocmai de el procurorii puşi în funcţie de frăţiorul Zeus-Băse, gândea derbedeul Mircea. Acest clan alcătuit de găunosul Băselu are în componenţă numai şarlatani şi impostori.
Sub alt aspect, lătrăii propagandişti ai lui Zeus-Băselu caută să deturneze atenţia de la realitate: îi auzi pe Vişan, Turcescu, Nuţica din Pleşcoi, C. Diaconscu şi alţi vestiţi şi jenanţi fanfaroni băsişti bălmăjind: ba că Zeus n-ar fi ştiut ce jigodie incalificabilă e fratele lui, iar SRI nu l-ar fi informat răspicat şi limpede(deşi buimacul Traian a recunoscut că ştia, dar, n-a discutat, ferească Dumnezeu despre dosarul Bercea); ba că, în realitate, nu clanul Băsescu ar fi problema, ci decredibilizarea justiţiei. Aici poate fi cernut ceva adevăr. Dar, invers, ca în bancurile cu Radio Erevan. Clanul Băsescu s-a căznit(cu succes până în prezent) pentru decredibilizarea justiţiei. Afacerile lui Mircea Băsescu cu clanul mafiot Bercea Mondial erau cunoscute de mai mulţi ani. Se ştia că acest traficant este implicat în crima organizată şi că Băselu şi cloaca aferentă întruchipează corupţia şi un mod sui-generis de a lua şpagă. Mai mult înregistrările audio-video ale aparţinătorilor lui Bercea,dovezi peremptorii, erau cunoscute de procurori, dar aceştia le-au refuzat, la început, spunându-i fiicei lui Bercea, neobosita Izaura, că nu ar fi de folos, întrucât sunt neautorizate, ca şi cum probele pe care le aduce un acuzat în favoarea sa ar fi trebuit să fie autorizate-cândva, cumva- de SRI ori alte servicii secrete, procurori şi judecători din România, distinşi ca lustruitori ai ghetelor scofâlcite şi îmbăloşite purtate de mulţi ani de convivii băsişti. Izaura asta e fată deşteaptă şi tenace. Bravo fată!! Naşul tău este un şarlatan fără pereche, îţi ia banii şi te bagă la puşcărie! Mare lichea! (Vă imaginaţi cum ar fi stabilirea unui alibi doar cu probe autorizate şi oficializate anterior unei presupuse fapte?!) Este indubitabil că procurorii au încercat să-l protejeze pe grobianul Mircea Băsescu şi au luat în seamă aceste probe, dar numai după ce au fost difuzate şi stăruitor comentate pe un post tv. Altfel spus: procurorii lui Zeus-vaporeanul, cei „cu naşu-n suflet şi simţire”, nu se tem decât de presă, de scandalul public. Lesne de înţeles că justiţia(biata de ea), nu a făcut, în realitate, prin arestarea şpăgarului Mircea Băsescu, decât un disperat efort de autocredibilizare. „Mai bine mai târziu decât deloc!” zice răbdătorul nostru popor.
Dacă i se dă oleacă de atenţie calpuzanului Băse- cel care se smiorcăie de „durere ardentă” pentru şarlatanul său frate, ca la scurt timp să-l sacrifice, ca pe un bun de legat, de dragul justiţiei, în loc să demisioneze, cu puţină demnitate-, să nu uităm ce spunea cu câţiva ani în urmă coţcarul hă-hă-ilă, înaintea realegerii pentru caldul şi aducătorul de şpagă fotoliu de la Cotroceni. Fusese, pe atunci, o gâlceavă ruşinoasă şi reprobabilă în legătură cu nişte afaceri necinstite cu armament realizate de şpăgarul Mircea Băsescu, afaceri din care a ieşit „curat” bruta. În acea vreme Zeus-Băse s-a văzut oarecum obligat să declare, în august 2009: „Să ştiţi că, dacă frate-meu se mai bagă în vreo firmă din asta dubioasă, eu pot să nu mai candidez(la preşedinţie-n.m. G. D.). De duşmani te poţi apăra, dar e greu să te aperi de propriul tău(sic!) frate.” Este bătător la ochi, cel care ştie toc ce mişcă-n ţara asta, n-a aflat că propriul frate este amesctecat în afaceri cu firmele unui clan mafiot ţigănesc?!
Aflând asta, ar fi putut, din acel moment, să-şi dea demisia-dacă faptul s-ar fi întâmplat după ce deja candidase(iar „boborul” l-a reales de smintit). În Scrisoarea III-a, poetul nepereche, exprimându-şi durerea, solicita:
“Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!”
Vrerea lui M. Eminescu sălăşluieşte în mintea şi aşteptarea tuturor românilor. Este aproape momentul când ţara va pune clanul băseştilor la stâlpul infamiei. Legea nu vă va ierta, impostorilor! Aceşti guzgani ne batjocoresc cum le dictează poftele, ajutaţi fiind de justiţie.
Mă opresc, adaug totuşi: nu e vorba de nici o decredibilizare-nici a vaporeanului Băse(sunt puţini cei care mai cred orbeşte în acest calpuzan), nici a justiţiei, care este foarte decredibilizată din cauza magistraţilor care-i batjocoresc menirea şi imperativele. E vorba despre o recredibilizare, în ultimă instanţă, a capacităţii noastre, a tuturor, de a ne reaşeza patria în starea de normalitate şi demnitate la care avem dreptul.
Băseştii ăştia ştiu ei oare ce este cinstea, demnitatea, ce preţ, incomensurabil, are onoarea?
Prof. univ. dr. Grigore Drondoe

2 COMENTARII

  1. Domnule Drondoe,vad ca va place sa cititi presa clujeana,in special Faclia,care va inspira mai mult decat trebuie,reproducand si in acest articol idei si pasaje prin copiere.Pai se poate asa ceva d-le profesor?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here