Funeralii la Rovinari pentru Cristian Coman, gorjeanul mort la Nisa

309

Gorjeanul care a murit în urma atentatului de la Nisa de acum două săptămâni, el fiind și singurul român care și-a pierdut viața în acel tragic eveniment, va fi înhumat, mâine, în orașul său natal. Cristian Coman a fost adus, ieri, în țară, cu un avion special pus la dispoziție de statul francez, până mâine la prânz trupul său neînsuflețit fiind la catedrala din Rovinari pentru ca toți cei care l-au cunoscut sau vor să își ia la revedere de la el să poată face acest lucru. Primarul Robert Filip spune că la înmormântarea de mâine vor fi prezenți o serie de invitați speciali, în frunte cu ambasadorul Franței la București.

“Este o zi tristă pentru orașul nostru și tocmai de aceea ziua de sâmbătă va fi una de doliu. Va fi prezent la înmormântarea domnului Coman inclusiv ambasadorul Franței în țara noastră, dar și alte personalități, inclusiv de la vârful Prefecturii și al Consiliului Județean Gorj. Prezența domnului ambasador are loc în contextul în care statul francez a suportat toate cheltuielile pe care le presupune repatrierea acasă a domnului Coman”, spune edilul, Primăria Rovinari ocupându-se de amenajarea unui loc de veci chiar în cimitirul în care este îngropat și rovinăreanul mort pe frontul de luptă în Afganistan în 2011.
Mașina care l-a transportat pe Cristian Coman de la aeroport până la Rovinari era așteptată, aseară târziu, să ajungă la destinație. Până atunci oamenii comentau deja situația, mulți fiind de părere că tinerii nu ar mai trebui să plece la muncă în străinătate pentru că acolo nu au siguranța că nu pot deveni și ei victime ale unor atacuri teroriste. “Nu vedeți ce se întâmplă în Germania, ca să nu mai spunem de Franța? Cine se gândea că Germania va fi atacată în felul acesta?
Am fost și eu plecată în Spania, acum două săptămâni am venit de acolo pentru că ne țineau ca pe sclavi, dar când vezi câte se întâmplă mai bine te organizezi și faci în așa fel încât să vii acasă. E drept că și aici dacă rămâi mori de foame, dar la ce văd că se întâmplă la nemți și la francezi parcă nu aș mai lăsa pe nimeni să se ducă pe acolo. Cristi de asta a plecat și el de aici, că dacă nu ai bani vine și te dă afară din apartament, dar nici să ajungi să mori așa”, spunea o vecină de-a familiei Coman, supărată de cele întâmplate, ea spunând însă că, sâmbătă, va participa la înmormântare, la fel ca și mulți alți locuitori ai orașului.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here