Freezing rain pe Transalpina

514

Ploaia îngheţată (freezing rain), un fenomen rar întâlnit în ţara noastră, s-a produs pe Transalpina în noaptea de miercuri spre joi. Drumarii au muncit intens pentru a dezgheţa drumul de acces spre staţiunea Rânca. Joi dimineaţa poleiul dădea bătăi de cap turiştilor care au ajuns pe DN67C.

Aşa cum au promis, chiar dacă reziliaseră contractul de deszăpezire cu firma Coremi, reprezentanţii de la Drumuri au găsit sprijinul necesar în această perioadă la colegii lor din judeţele vecine. Astfel, miercuri noaptea, când pe drumul de acces din oraşul Novaci spre staţiunea Rânca s-a produs un fenomen foarte rar, freezing rain, aceştia au intervenit în forţă. Martorii la acţiunea de „dezgheţare” a DN67C Novaci-Rânca susţin că utilajele au urcat cu spatele, împrăştiind materiale antiderapante pentru a putea înainta spre staţiune.
Joi dimineaţa, reprezentanţii centrului Infotrafic, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, informau şoferii care urmau să se deplaseze pe DN67C Novaci – Rânca, în judeţul Gorj, că trebuie să reducă viteza, să nu bruscheze comenzile vehiculului şi să mărească distanţa de siguranţă faţă de celelalte vehicule, întrucât pe acest drum existau porţiuni cu polei.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here