Fraudă cu fonduri europene

8609

Doi fermieri din Gorj sunt acuzați de fraudarea fondurilor europene. „În perioada 2012-2014, în contextul unui contract de finanțare nerambursabilă privind dezvoltarea unei exploatații agricole, cei doi inculpați ar fi depus la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit mai multe documente false (cererea de finanțare, cererile de plată etc.) prin care atestau că sunt îndeplinite condițiile necesare prevăzute de lege pentru accesarea fondurilor nerambursabile. Aceste demersuri ar fi avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri nerambursabile în cuantum de 103.759 lei, sumă care a fost restituită în totalitate de către inculpați Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale”, a anunțat DNA Craiova.
În prezența avocaților, fermierii au recunoscut comiterea faptelor. Ei au încheiat cu DNA două acorduri de recunoaștere a vinovăției. Fermierii au fost de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate.
Unul dintre ei a fost condamnat la 2 ani și 6 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de patru ani, iar celălalt la 2 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de trei ani și șase luni.
Dosarele de urmărire penală privindu-i pe inculpați împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Gorj, a mai transmis DNA Craiova.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here