FOTO/VIDEO Controale la terase şi în zone aglomerate în județul Gorj  

7355

Polițiștii din Gorj desfășoară o acţiune pe raza întregului județ, pentru a verifica dacă sunt respectate măsurile care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de coronavirus. La controale participă şi jandarmii, polițiștii locali, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj, inspectori ai Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, precum şi comisari ai Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor.

„Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19, incepând cu seara de 03 iulie, politiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare, Direcției de Sănătate Publică si cei de la Protecția Consumatorului, sub coordonarea prefectului județului Gorj, vor desfășura acțiuni pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Astfel, se vor desfășura activități de verificare cu efective mărite in zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, piscine și terase.

Totodată, printre prioritatile echipelor de verificare vor fi și mijloacele de transport în comun.

De la începutul acțiunii și până în această dimineață, la nivelul județului Gorj au fost verificate 88 de societăți comerciale.

Au fost oferite recomandări pentru prevenirea faptelor care pot constitui un pericol pentru sănătate publică, fiind aplicată o singură sancțiune pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, dintre care 21 fiind pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

De asemenea, au fost aplicate și 46 de sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și Legii 61/1991privind ordinea și liniștea publică, în valoare totală de aproape 32.000 lei.

Acțiunile de acest gen continua, iar echipele mixte vor acționa zilnic pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus„, se precizează într-un comunicat al IPJ Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here