Fotbaliştii Pandurilor, dispuşi să renunţe la salarii: “Facem încă un efort pentru această echipă”

749

De când Pandurii a retrogradat în liga secundă, iar traiul somptuos al fotbaliştilor s-a mutat din oraşul lui Brâncuşi, nimeni nu a mişcat un pai pentru echipa din Târgu-Jiu. Actuala conducere nu a mai fost sprijinită, ba chiar formaţia fanion a judeţului a fost renegată de unii dintre ,,apropiaţi”. Chiar şi aşa, reprezentanţii trupei gorjene s-au încăpăţânat să nu cedeze, deşi au primit lovitură după lovitură, iar ultimul şoc a venit din partea FIFA. În aceste vremuri tulburi, răspunsurile nu au fost la îndemâna autorităţilor, politicienilor, ci doar la îndemâna fotbaliştilor. Acei fotbalişti care, nu de puţine ori, au fost apostrofaţi din tribune, deşi au fost nevoiţi să joace fără bani sau să facă ,,navetă” până la Motru. Tot ei oferă, şi acum, o probă de caracter, de neînţeles pentru mulţi care nu mai pot beneficia de pe urma echipei de fotbal. Tinerii sportivi sunt gata să renunţe la salariile restante sau să păsuiască actuala conducere în ceea ce priveşte banii pe care ei îi merită cu prisosinţă. De ce? Poate că prin acest gest unii îşi vor da seama că echipa asta, de-a lungul istoriei, nu a avut numai ,,mercenari” bine plătiţi, ci şi oameni care au jucat cu sufletul.
,,Eu şi întregul lot de la Pandurii am fi de acord să renunţăm la o parte din restanţe, iar clubul să poată plăti acele amenzi către jucătorii sârbi. Facem acest gest pentru Pandurii, cum am stat atâta timp fără salarii, vrem să fim alături de club şi acum, în ultimele momente. Sunt convins că mulţi dintre noi o să plece, dacă nu, acum, în vară, sigur la iarnă, la echipe mai bune”, a declarat căpitanul Denis Brânzan.
,,Ne-am gândit că dacă tot am reuşit să ne salvăm pe plan sportiv, trebuie să ne salvăm şi pe plan administrativ. Vrem să fie totul bine, aşteptăm procesele, iar apoi, la un moment dat, poate ne vom recupera banii. Suntem hotărâţi toţi jucătorii, am discutat deja şi aşa o să rămână. Degeaba am muncit atât pe teren, dacă nu facem încă un efort pentru a salva această echipă. Sperăm să se strângă banii, avem încredere în conducere şi în domnul Marin Condescu că vor rezolva problema”, a adăugat George Tudoran, golgheterul echipei. Faptul că Pandurii a construit echipă după echipă în ultimele trei sezoane, iar formaţia a rămas pe linia de plutire este un adevărat miracol. Chiar şi aşa, şansele de supravieţuire ale clubului rămân minime dacă oameni potenţi financiar nu se implică. Ar fi păcat ca Pandurii să nu apuce să joace pe noul stadion municipal, o nouă pată neagră pentru sportul din Gorj. Şi unele pete nu pot fi îndepărtate.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here