Fostul preşedinte Vârjan susţine candidatura lui Radu Angheloiu

247

varjanDirectorul economic al Spitalului Judeţean din Târgu-Jiu, Dorin Vârjan, fost preşedinte al PNL Gorj înainte de anul 2000 şi încă un an după, este un important susţinător a candidaturii, la şefia organizaţiei, a lui Radu Angheloiu. Vârjan, singurul ex-lider al organizaţiei rămas în partid chiar după ce a fost detronat din funcţie, încearcă astfel să atragă atenţia că alegerea celui de-al şaselea preşedinte al PNL Gorj, pe 4 septembrie, va fi extrem de importantă pentru soarta viitoare a filialei liberale, el văzând în Angheloiu unica soluţie.

Dorin Vârjan s-a alăturat echipei lui Radu Angheloiu la fel ca şi alţi numeroşi primari, viceprimari şi simpli membri ai organizaţiei, din teritoriu. ,,Noi vom trebui să alegem, dintre cei trei, pe unul, care trebuie să fie preşedintele organizaţiei. Eu, ca un vechi membru al PNL, din 1990, consider că un preşedinte al organizaţiei noastre trebuie să fie un om bine pregătit profesional şi cu experienţă solidă în activitatea politică a organizaţiei. Dintre cei trei, Radu Angheloiu se distanţează vizibil, având în vedere că pe plan profesional a lucrat şi a ajuns pe funcţii de conducere în domeniu economic”, declară liberalul Vârjan care arată că a urmărit îndeaproape evoluţia politică şi profesională a celui pe care îl vede acum viitorul preşedinte al PNL Gorj. ,,Pe linie politică, Radu Angheloiu a început de jos, ca simplu membru al partidului, iar prin muncă şi seriozitate a reuşit să ajungă preşedinte al organizaţiei municipale. El a fost membru al Biroului Politic Judeţean şi vicepreşedinte al acestuia. Un atu în favoarea lui este că niciodată nu a oscilat între PNL şi ale partide politice. El este un om al partidului, crescut în interiorul organizaţiei. Eu îl simt legat cu toate firele de organizaţie, şi este un om care niciodată nu va trăda filiala şi oamenii din interiorul acesteia”, a completat Vârjan.

„Dian Popescu are timp să se afirme”

Vârjan a explicat şi felul cum îi vede pe actualii contracandidaţi ai lui Angheloiu, după ce a subliniat însă că cel pe care îl susţine este preşedintele ideal pentru PNL Gorj. ,,Radu Angheloiu este alternativa viabilă pentru această construcţie nouă şi sunt convins că va reuşi să devină noul preşedinte al organizaţiei. Nu am nimic împotriva colegilor mei care candidează. Dian este un membru tânăr, venit de un an şi ceva aici, este preşedintele organizaţiei municipale, într-adevăr a avut nişte rezultate la alegerile prezidenţiale, organizaţia s-a mişcat, s-a mişcat bine, dar nu este suficient. Din punctul meu de vedere, Dian Popescu are timp să se formeze ca un om al partidului şi să aspire, în următoarele etape, la orice funcţie din partid”, a menţionat Vârjan, care susţine că Dian Popescu nu ar fi văzut în teritoriu ca un om de bază al partidului, nefiind perceput că ar fi legat suficient de mult de partid. ,,Au mai apărut şi nişte probleme. Este susţinut de unii dintre liderii partidelor cu care noi nu avem relaţii din cele mai bune. Mă refer la PD-L, şi chiar mă îngrijorează că un candidat pentru funcţia de preşedinte al PNL Gorj este susţinut public de un lider al unui puternic partid din Gorj. Mă refer la Ionel Manţog şi la ieşirile sale publice. Dânsul este de altfel un om pe care îl respect, nu am nimic împotriva dânsului, cum nu am nimic împotriva lui Navlea. Dar această implicare a lui Manţog în viaţa PNL Gorj este o greşeală şi la fel, este o greşeală a lui Dian Popescu că acceptă să intervină Manţog pentru el. Aceste lucruri nu duc la nimic bun”, a completat liberalul. În ce îl priveşte pe Ion Navlea, Vârjan susţine că legătura acestuia cu Morega îi face mai mult rău decât bine, campania declanşată de fostul lider al partidului în favoarea lui Navlea aducându-i, în opinia lui, deservicii de imagine. ,,Dacă Angheloiu va câştiga. Şi se va întâmpla asta cu siguranţă, PNL-ul va fi redat liberalilor”, a conchis Vârjan, care acum este simplu membru al PNL.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here