Foștii șefi de la Minprest pot fi judecați

263

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu au refăcut, la cererea instanței, rechizitoriul prin care foștii directori de la Minprest Serv SA Rovinari, Elena Vintilescu și Dumitru Corcoveanu, au fost trimiși în judecată pentru abuz în serviciu. Cei doi au fost trimiși în judecată la începutul anului, după ce în 2014 au și fost reținuți pentru 24 de ore, judecătorul de cameră preliminară constatând însă că rechizitoriul nu era tocmai în regulă, motiv pentru care a cerut Parchetului să clarifice unele aspecte, lucru care s-a și întâmplat acum.
„Ia act că au fost remediate neregularităţile constatate. În baza art. 346 alin. (2) C. proc. pen. constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu cu numărul 4831/P/2013, privind pe inculpaţii Vintilescu Elena şi Corcoveanu Dumitru, trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art.297 alin. 1, art.321, art.323 cod penal, toate cu aplicarea art. 35 alin. 1 şi art.38 alin.1 cod penal  Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Vintilescu Elena şi Corcoveanu Dumitru”, se arată în decizia de acum a instanței.
Cei doi foști directori sunt acuzați că au prejudiciat unitatea pe care au condus-o cu peste 333.000 de lei prin încheierea unor contracte dezavantajoase, anchetatorii constatând că Elena Vintilescu și-a reparat mașina proprie într-un service, iar factura a fost decontată la Minprest, anchetatorii vorbind de un prejudiciu de 2000 de lei și în acest caz.
Procesul celor doi este programat să înceapă la sfârșitul acestei luni și, cel mai probabil, cel mai devreme spre sfârșitul anului vom avea parte de un prim verdict în acest dosar, până la pronunțarea unei sentințe definitive mai fiind cale lungă de parcurs.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here