Fosa Taberei Săcelu nu a putut fi vidanjată pentru că este colmatată! Sesizare la Ministerul Sănătății

922

O vidanjă a ajuns, duminică, la Tabăra Săcelu, spațiul fiind folosit acum de autorități drept centru de carantină, dar nu prea a avut ce face, deoarece fosa unității este colmatată, în acest caz fiind nevoie de un excavator. Cel puțin asta susține unul dintre localnicii, care a sesizat autoritățile, săptămâna trecută, legat de fosa taberei administrată în Săcelu de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Gorj, și care, miercuri, a sesizat, în scris și Ministerul Sănătății. Cetățeanul consideră că fosa, lăsată în actuala stare, este un pericol pentru sănătatea cetățenilor din trei localități, deoarece, spune acesta, resturile se deversează în Blahnița.

Conducerea SGA Gorj spune, în schimb, că la controlul efectuat acolo s-a constatat că bazinul este colmatat în proporție de 70%, cerând aducerea aici a unei vidanje, lucru care s-a și făcut. Din păcate însă, situația nu s-a putut remedia, deoarece doar cu o vidanjă… nu se face primăvară.
Iuțalîm Ion Liviu, cel care a sesizat problema autorităților, s-a deplasat chiar, miercuri, la tabără și a fotografiat situația, transmițând mai departe totul spre Ministerul Sănătății.
,,Sper să se facă încă un control, iar situația să fie remediată cu simț de răspundere. Consider, în continuare, că sunt afectate, din cauza fosei colmatate, localitățile Săcelu, Scoarța și Târgu-Cărbunești, pe unde trece Blahnița poluată de la tabără”, a spus acesta.
Reprezentanții SGA Gorj și ai Gărzii de Mediu s-au deplasat, sâmbătă, la Tabăra Săcelu și au verificat situația, luând probe din Blahnița și cerând autorităților competente remedierea situației. În Tabără sunt carantinate 22 de persoane, care nu au Coronavirus.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here