Forumul European al Tinerilor Parlamentari și Europarlamentari, organizat la Bruxelles de eurodeputatul Victor Negrescu

640

Peste 40 de parlamentari, proveniți din 15 state europene și din toate grupurile politice majore, au participat, la Bruxelles, în perioada 11-13 octombrie, la a II-a ediție a Forumului European al Tinerilor Parlamentari și Europarlamentari, organizat la inițiativa eurodeputatului român Victor Negrescu.

Forumul European al Tinerilor Parlamentari şi Europarlamentari s-a bucurat de sprijinul și prezența unor înalți demnitari europeni precum: Președintele Parlamentului European Martin Schulz, liderii grupurilor S&D și PPE, Gianni Pittella și Manfred Weber, comisarii europeni Cecilia Malmstrom și El&bieta Bienkowska, ambasadorii Statelor Unite și Canadei pe lângă Uniunea Europeană, dar și de susținerea rețelei tinerilor europarlamentari EU40.

Rezoluţie adoptată în cadrul Forumului
În cadrul forumului organizat de Victor Negrescu a fost adoptată de către participanți o rezoluție referitoare la cooperarea transatlantică în contextul Brexit în care se face apel la organizarea unei Convenții despre viitorul Uniunii Europene. Rezoluția adoptată conține 4 capitole cheie pentru UE: comerțul, securitatea, protecția datelor personale și viitorul UE post Brexit. „Prin acest tip de evenimente vrem să îi aducem împreună pe cei mai activi și implicați tineri parlamentari și eurodeputați și să contribuim la schimbarea în bine a Europei. Problemele Uniunii sunt resimțite cel mai puternic de către tineri, deoarece ei sunt cei care vor trebui să înfrunte în viitor consecințele deciziilor luate în prezent – cum ar fi, în mod concret, criza Brexit. Îmi doresc ca noi, tânăra generație, să formăm o coaliție puternică dincolo de grupuri politice și de ideologii, iar acesta este cel mai important mesaj al Forumului. De aceea, prin documentul adoptat de forumul nostru, am făcut apel la organizarea unei Convenții în care să dezbatem transparent despre viitorul Uniunii Europene”, a declarat inițiatorul Forumului, europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu. Reamintim faptul că, în municipiul Târgu-Jiu există un birou de europarlamentar Victor Negrescu, încă de anul trecut.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here