Florin Preda-Dochinoiu: “România este flacăra din sufletul meu!”

1331

Artistul plastic Florin Preda-Dochinoiu a vernisat, recent, o nouă expoziție de pictură, intitulată sugestiv “Scrisori de acasă”. Între două vernisaje, primul la Târgu-Jiu, în data de 22 noiembrie, iar cel de-al doilea la Motru, în data de 28 noiembrie, Florin Preda- Dochinoiu a reușit să-și facă timp pentru a ne răspunde sincer câtorva întrebări, deschizându-și, astfel, sufletul în fața cititorilor.

Reporter: În urmă cu câțiva ani îmi mărturiseați următorul aspect: „Pictez de frică să nu mor!” Ce s-a schimbat între timp?
Florin Preda-Dochinoiu: Nimic fundamental “… am o telegă și un cal/ din joi în paşti sun genial”, ca să-l citez pe Constantin Preda, fratele meu. Am un poştalion (zestre) şi expediez scrisori din câmpie, “scrisori de acasă !”
Reporter: Ce vă motivează să pictaţi aceste “scrisori” ?
Florin Preda-Dochinoiu: ZBORUL, DORUL, DRAGOSTEA, VIAŢA, TIMPUL. Mi-am propus, ca un smintit, să-mi împing timpul dincolo de hotar, nu să-l omor!
Reporter: De ce vă este dor?
Florin Preda-Dochinoiu: Mi-e dor de-acasă! Sunt mereu într-un vis, mă văd pe o punte, mă uit la mine, dar nu pot să mă întorc în copilărie. Și nici copilul ăla, pe care-l strig (mă strig) nu mai poate ajunge la mine.
Reporter: La ce lucraţi în prezent şi ce proiecte aveţi?
Florin Preda-Dochinoiu: Pregătesc două proiecte pentru anul 2019, unul de grafică şi altul de pictură. Lucrez la un ,,stol de melancolii”, care vor bate, frumos, din palme.
Reporter: Azi este Ziua Națională a României, ce este pentru dumneavoastră România?
Florin Preda-Dochinoiu: România este flacăra din sufletul meu!
A consemnat Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here