Fiul unui polițist din Târgu-Cărbunești, medaliat la Olimpiada Națională de Informatică

5875

Fiul unui polițist din orașul Târgu-Cărbunești a cucerit medalia de bronz la Olimpiada Națională de Informatică, pentru Gimnaziu, care s-a desfășurat la București, în luna aprilie. Gabriel Tivlea-Stanciu, elev în clasa a V-a la Colegiul Național ,,Spiru Haret”, din Târgu-Jiu, a făcut parte din lotul de Informatică al județului Gorj, coordonat și însoțit de profesorul Flavius Boian.
,,Am avut la clasa a V-a medalie de bronz, obținută de Gabriel Tivlea-Stanciu, la prima participare, pentru că de la clasa a V-a începem. Am început pregătirea în decembrie-ianuarie, a muncit foarte mult, o să mai auziți de el cu siguranță. La clasa a VII-a, Vasiluță Alexandru Mihai a luat medalie de argint și mențiune de la minister, la clasa a IX-a- Popa Sebastian, medalie de argint, cei doi au mai fost. Materia de olimpiadă nu are legătură foarte mare cu materia de la școală, este mult, mult peste. Materia de a V-a de la olimpiadă este material de la a IX-a de la clasă. Există un barem, un prag minim pentru calificarea la Naţională, minim 80 de puncte din 200.La informatică este foarte greu, pentru că aplicându-se acest lucru e foarte dificil. Sunt două probleme și poți să le faci sau să nu le faci. În felul acesta, pe cele 90 de locuri de la Națională, de la a V-a s-au calificat doar 34 de copii din toată țara, pentru că nu au făcut baremul.
Ne pregătim în continuare. Vacanța de vară, din punctul meu de vedere, este momentul cel mai important pentru pregătirea olimpicilor, pentru că acești copii care se califică la naționale, de obicei, sunt buni la toate materiile și toți profesorii au pretenții de la ei, și ei au pretenții de la ei, atunci, în timpul școlii, nu au foarte mult timp să aprofundeze, să lucreze foarte mult. Vacanța le este foarte bună. Cei trei copii calificați la națională și alții, în afară de ei, sunt pasionați, lucrează și în plus, pentru că așa simt ei, e un hobby. Va fi o vacanță de studiu, nu ca la școală, dar fără o pauză foarte mare și cu câteva întâlniri periodice cu mine”, a precizat Flavius Boian, profesor de informatică la CNSH.
În ultimii 14 ani, acesta a avut cel puțin un elev calificat la olimpiada națională, în fiecare an.
Rezultatul obținut de Gabriel Tivlea-Stanciu, de la prima participare, a fost o surpriză și pentru părinții săi. ,,A fost coordonat de domnul profesor Flavius Boian și a obținut medalia de bronz.
Pentru noi a fost o surpriză extraordinară, pe diplomă scrie «cei mai buni dintre cei buni». Pe județ a luat locul I. Meritul deosebit îl are domnul profesor Flavius Boian. Este prima dată când a ajuns atât de departe.
De dimineața, de la ora 10.00, până noaptea se pregătește, la școală are numai medii de 10, la toate materiile. Ne propunem pentru viitor să câștigăm aurul, tot la Olimpiada Națională de Informatică, de la București. Are o părere foarte frumoasă despre țara noastră.
Am făcut o promisiune domnului profesor, că nu îl vom transfera niciodată la o altă școală, până când va termina studiile. Este pasionat și de muzică. Îi place, muncește. Cântă la vioară de anul trecut, este înscris la Școala Populară de Artă, unde profesor coordonator este domnul Marius Florea. Muzica este un hobby, ca și cum ar juca fotbal. Dacă Dumnezeu mi-a dat un băiat, mi-aș dori să mă urmeze în meserie. Fata lucrează tot în domeniul acesta”, a declarat, pentru Gorjeanul, Valentin Stanciu, tatăl elevului care a cucerit medalia de bronz la Olimpiada Națională de Informatică. Cu toate că s-a aflat la prima participare la Olimpiada Națională de Informatică, la numai 11 ani, Gabriel se află deja printre cei mai buni, iar la sfârșitul săptămânii trecute a mai obținut o diplomă la Concursul Național de Soft ,,Grigore Moisil”, ediția a XXV-a, desfășurat la Lugoj, în perioada 15-19 mai. La clasa a V-a, Gabriel a obținut premiul III. Un alt elev al CNSH, Alexandru Vasiluță, a obținut premiul I, cu punctaj maxim la programare și premiul II, la secțiunea ,,Web”. La clasa a IX-a, Popa Sebastian a primit premiul II, iar la clasa a X-a, Bogdan Dumitrescu Bogdan a obținut mențiune.
Prestații onorabile au avut alți doi elevi de clasa a X-a: Bogdan Criveanu și Luciano Diaconescu.În fiecare zi de marți, la ora 08.00, Gabriel merge la cursuri de vioară.
,,Este un copil foarte talentat din punct de vedere muzical, muncitor, are un spectru larg asupra viziunii muzicale. Studiază din luna septembrie a anului trecut. Îl pregătesc pentru concursuri. Are potențial violonistic. Ne întâlnim o dată pe săptămână, vine dimineața, la ora 08.00, e foarte matinal, face eforturi mari ca să vină. E o plăcere pentru mine să studiez cu el, se observă inteligența în tot ceea ce face”, a spus Marius Florea, profesor la Școala Populară de Artă Târgu-Jiu.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here