Fiul unui afacerist din Târgu-Jiu, în arest de Anul Nou

452

Toate cele nouă persoane arestate pe 21 decembrie, după cele 44 de percheziții efectuate în județele Gorj, Hunedoara și în municipiul București, au petrecut Revelionul după gratii. Printre tinerii acuzați de trafic de droguri se află și fiul omului de afaceri Nicolae Măroiu. Acesta a cerut, joi, o măsură mai blândă, însă instanța din Bănie i-a respins contestația formulată împotriva deciziei Tribunalului Gorj, pe motiv că este nefondată. Nicu Măroiu Jr. este cercetat pentru constituirea unui grup infracțional organizat și trafic ilicit de droguri de risc. Acesta va rămâne în arest până la data de 20 ianuarie 2018. ”Respinge contestaţiile formulate de contestatorii inculpaţi împotriva încheierii Tribunalului Gorj, ca nefondate. Obligă fiecare contestator inculpat la plata sumei de 150 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, au decis magistrații din Dolj.
Printre cei anchetați se află și un minor de 16 ani, care a fost arestat la domiciliu. Anchetatorii susțin că liderii grupului infracțional sunt din Târgu-Jiu. Acțiunea a vizat prinderea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracțiunilor de trafic de droguri și efectuare fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. ”În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în luna septembrie 2017, a fost inițiat și constituit un grup infracțional organizat format din mai mulți membri, în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de droguri și efectuare fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. În urma cercetărilor efectuate s-a reținut că unul dintre membrii grupului infracțional organizat a achiziționat, prin persoane interpuse din Grecia, diferite cantități de droguri, ce erau transportate, prin intermediul firmelor de transport, de anumite persoane, în municipiul București. Ulterior, drogurile erau preluate de membrii grupului infracțional și distribuite în municipiile București și Târgu-Jiu de alte persoane, care au aderat la grupul infracțional organizat.
De asemenea, din cercetările efectuate s-a mai stabilit că o parte din membrii grupului infracțional achiziționau diferite cantități de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive din municipiul Petroșani, care ulterior erau distribuite către diverşi consumatori în județele Hunedoara și Gorj”, se precizează într-un comunicat de presă al DIICOT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here