Firmele din Motru, ajutate de Consiliul Local prin ștergerea dobânzilor și majorărilor de întârziere la debitele restante

1284

Prin intermediul unei hotărâri de CL Motru, inițiate de viceprimarul Cosmin Morega și votate în unanimitate de consilierii locali, la finalul lunii trecute, zeci de firme din municipiu sunt ajutate de autorități prin ștergerea dobânzilor și majorărilor de întârziere acumulate la debitele restante la 31 decembrie 2018. Prin acest demers se șterg în jur de 12 miliarde de lei vechi, dar se pot recupera sume importante pentru bugetul local.

Prin intermediul hotărârii s-a aprobat și un regulament pe care trebuie să îl urmeze beneficiarii în următoarele patru luni de zile. Mai exact, dacă vor să beneficieze de aceste scutiri, solicitanții trebuie să se grăbească pentru a depune documentele necesare în vederea beneficierii de această hotărâre de CL. De altfel, în urmă cu două luni de zile a fost inițiat un alt proiect de hotărâre asemănător pentru persoanele fizice în urma căruia, până în prezent, 80 de persoane au beneficiat de acesta, achitându-și debitele restante. Persoanele fizice mai au la dispoziție doar două luni de zile pentru a beneficia de acest ajutor.,,Mi-am propus ca în perioada următoare, prin intermediul Serviciului de Taxe și Impozite Locale, să identificăm toate societățile comerciale care se încadrează conform cerințelor HCL-ului aprobat și să le informăm în scris cu privire la acest aspect, deoarece hotărârea este de un real ajutor și pentru firme și pentru bugetul local. Acest lucru ar trebui să fie intens promovat în rândul beneficiarilor, persoane fizice și juridice, pentru că le creează beneficii de ambele părți, reducându-se debite la bugetul local. Și astfel, putem beneficia de banii necesari pentru anumite investiții și de cote defalcate din TVA. Gradul de colectare a taxelor și impozitelor locale, în Motru, a scăzut la 78% lucru care nu este normal”, a declarat viceprimarul Morega.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here