Finanţele taxează bunurile firmei afaceristului Floarea

215

Direcţia Generală a Finanţelor Publice(DGFP) Gorj organizează săptămâna viitoare licitaţie publică pentru vânzarea unor bunuri confiscate de la firma afaceristului Radu Dan Floarea. Firma Tech Safety Logistics SRL îi aparţine de altfel lui Floarea, urmărit penal în dosarul “Pavel”, şi Ioanei Şaptelei, totodată administrator al societăţii, firma având datorii la Finanţe, motiv pentru care i s-a pus poprire pe o parte din bunurile acesteia. Echipamentele de protecţie vândute altădată de firma în cauză pot fi achiziţionate acum de către doritori, banii colectaţi intrând însă în conturile DGFP Gorj.

Dan Floarea şi-a pierdut rând pe rând bunurile realizate de firmele pe care le deţine, afaceristul fiind afectat grav de criza financiară, lucru care l-a împins de altfel şi către cămătarul Habitu, cel care l-a sprijinit pe afacerist până a ajuns chiar el la închisoare. La fel s-a întâmplat cu blocul de garsoniere şi apartamente construit de Floarea la ieşire din Târgu-Jiu, imobil ajuns acum în posesia băncii care a sprijinit financiar investiţia. Banca şi-a recuperat banii, scoţând la vânzare la preţuri avantajoase locuinţele ridicate de firma lui Floarea, în timp ce afaceristul a rămas fără nimic. Acum a venit rândul firmei Tech Safety Logistics SRL să rămână fără o parte din bunurile din vânzarea cărora trăia societatea. Astfel, o parte dintre căştile de protecţie, mănuşile, ochelarii şi salopetele vândute nu de mult în mineritul gorjean, au ajuns să fie ridicate de DGFP Gorj şi scoase la vânzare prin licitaţie publică, firma având debite la bugetul de stat.

Licitaţie pe 24 septembrie – Firma în faliment
Astfel, conform anunţului DGFP Gorj, licitaţia privind bunurile firmei Tech Safety Logistics SRL va avea loc în dimineaţa zilei de 24 septembrie, societăţii fiindu-i scoase la mezat 20 de categorii de bunuri, din categoria echipamentelor de protecţia muncii. Executarea a fost decisă de DGFP Gorj, urmare a debitelor firmei înfiinţate în 2010. De altfel, pentru Tech Safety Logistics SRL s-a declarat falimentul, un dosar în acest sens fiind înregistrat în luna mai pe rolul Tribunalului Gorj.

Dan Floarea, la dispoziţia procurorului Moţa
În ce priveşte implicarea afaceristului Floarea în dosarul pentru care se află de mai bine de două luni în arest primarul suspendat de Peştişani, Florin Pavel, patronul de la Tech Safety a rămas la dispoziţia procurorului de caz, pentru ulterioare audieri. Floarea este urmărit penal în acest dosar, după ce firma sa nu a realizat investiţia privind realizarea campusului din Peştişani, pentru care a încasat nejustificat o parte din bani.
Anamaria Stoica
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here