Finanţări pentru controlul poluării cu nutrienţi pentru primăriile din Gorj

593

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor organizează astăzi la Craiova, un atelier regional în cadrul caravanei pentru promovarea finanţărilor disponibile prin Proiectul “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi”.

Evenimentul este organizat pentru a veni în sprijinul unităţilor administrativ-teritoriale din judeţele: Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea, care sunt potenţiali beneficiari ai finanţărilor nerambursabile disponibile în cadrul acestui proiect. Atelierul organizat în regiunea de dezvoltare Sud-Vest Oltenia este parte a caravanei la nivel naţional care se va desfăşura în toate regiunile de dezvoltare, în perioada 2016-2017 şi se adresează tuturor unităţilor teritorial-administrative din regiune.
Proiectul “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi” are ca obiectiv reducerea poluării cu nutrienţi şi sprijinirea conformării autorităţilor publice locale cu prevederile Directivei Nitraţi. Cea mai importantă componentă a proiectului este reprezentată de finanţarea investiţiilor realizate de autorităţile publice locale pentru reducerea poluării cu nitraţi a apelor. Începând din anul 2017, vor fi lansate apelurile de proiecte pentru aceste investiţii, care vizează finanţări pentru: Infrastructură de management al gunoiului de grajd — platforme comunale de depozitare a gunoiului de grajd, staţii de compostare şi peletizare a gunoiului de grajd, instalaţii de producere a biogazului; Sisteme de canalizare şi epurare a apelor uzate menajere de mici dimensiuni; Plantări de perdele de protecţie vegetală între terenurile agricole şi cursurile de apă. Ghidul Solicitantului pentru aceste finanţări este disponibil la adresa: goo.gl/oLwzRT şi pe pagina de internet a Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, la secţiunea Programe de finanţare/Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here