Filomela Tiștere, gorjeanca care a promovat județul la Târgul Internațional de Turism de la Tel Aviv

1197

Județul Gorj și tradițiile populare au fost promovate, săptămâna trecută, la Tel Aviv, în cadrul unui târg internațional de turism ce s-a desfășurat pe parcursul a două zile. Cea care s-a ocupat de promovarea județului nostru la acest târg a fost Filomela Tiștere, meșter popular și profesor la Școala Populară de Artă Târgu-Jiu.

Filomela Tiştere este din Tismana și este specializată în ţesături. A început să practice acest meșteșug încă de la vârsta de 12 ani, iar covoarele ce ies din mâinile ei au făcut-o cunoscută în toată lumea. Este pasionată de ceea ce face și încearcă să transmită această pasiune și elevilor săi. ”Am început în joacă, ca orice copil, după ce am văzut-o pe o vecină lucrând, iar apoi a devenit o meserie. Lucrez la Școala de Artă din 2004, predau în fiecare zi, când nu sunt plecată atât acasă, cât și în Școală. Un meșteșug nu este ca și matematica. Se învață atunci când simți ceva pentru el; nu poți să faci ceva mecanic. Am deja persoane pe care le-am învățat și lucrează în timpul liber, când pot să lucreze, am copii care învață și le place. Sper ca acest lucru să se întâmple și în viitor. Eu sunt cel mai bun exemplu. Știu de unde am plecat și ce am realizat. Am fost plecată prin lume datorită covoarelor, sunt recunoscută”, povestește Filomela.
filomela tistereÎn perioada 9 – 10 februarie aceasta a avut o misiune foarte importantă, aceea de promova județul nostru și meșteșugurile tradiționale la Târgul Internațional de Turism de la Tel Aviv. ”Am participat Târgul Internațional de Turism de la Tel Aviv; am fost singura persoană care a reprezentat Gorjul atât prin tradiție, cât și prin oferta de promovare a obiectivelor turistice din județ. A fost foarte interesant; am cunoscut foarte mulți oameni interesați de județul nostru, plus că am descoperit o firmă israeliană care deja opera pe zona județului, le-am indicat și alte obiective pe care nu le aveau în turul respectiv și cred că am făcut tot ce s-a putut face pentru a promova Gorjul. A durat două zile. Cei mai mulți s-au arătat interesați de balneo; m-au mai întrebat ce obiective turistice avem, cu ce le putem ocupa timpul liber”, a mai spus meșterul popular. Filomela Tiștere a fost unul dintre cei 22 de expozanți care au promovat destinații și produse turistice din România la Târgul Internațional de Turism de la Tel Aviv.
Roxana Lupu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here