FESTIVAL DE COLINDE ȘI OBICEIURI ROMÂNEȘTI ,,TRADIȚII LA NOI ACASĂ”

2263

Grădinița cu Program Prelungit ,,Mihai Eminescu”, din Târgu-Jiu, a organizat vineri, 17 decembrie 2020, cea de-a IV ediție a FESTIVALULUI DE COLINDE ȘI OBICEIURI ROMÂNEȘTI ,,TRADIȚII LA NOI ACASĂ”, activitate ce face parte din calendarul acțiunilor PROIECTULUI EDUCATIV EXTRAȘCOLAR ,,OCROTIȚI ZÂMBETUL COPILĂRIEI!, avizat ME în CAERI 2020, Domeniul Cultural-artistic, folclor, tradiții, obiceiuri, poziția 898.
Trăim într-o perioadă în care multe dintre obiceiurile şi tradiţiile poporului nostru, odată cu trecerea timpului, au dispărut sau au suferit modificări. Tradiţiile şi obiceiurile nu trebuie lăsate să moară sub cenuşa timpului. Ne vom aminti că suntem români prin ceea ce avem mai de preţ, prin tradiţiile care, preluate de copii cu talent şi interes, trebuie redate vieţii pentru a dura în timp. Sărbătorile de iarnă le trăim cu un farmec şi o frumusete aparte, ce le fac aşteptate cu emoţie şi multă bucurie.
Prin desfășurarea acestui festival, cadrele didactice au avut posibilitatea să le cultive preșcolarilor dragostea pentru această nepreţuită comoară, astfel încât să-şi dorească să o păstreze mereu vie, pentru ca şi generaţiile viitoare să se poată bucura de ele.
Tradițiile şi obiceiurile româneşti reprezintă un adevărat tezaur care trebuie păstrat şi transmis, pentru că ar fi păcat ca, după ce a dăinuit secole şi chiar milenii, să se piardă.
Micuții preșcolari de la Grădinița cu Program Prelungit ,,Mihai Eminescu” din Târgu-Jiu, Grădinița cu Program Normal Novaci, Grădinița cu Program Prelungit ,,Voiniceii” din Craiova, elevii de la Colegiul Național „Spiru Haret”din Târgu-Jiu au prezentat, cu participare directă și indirectă/online momente inedite, care au scos în relief frumuseţea obiceiurilor şi colindelor de Crăciun și Anul Nou, dintre care amintim jocul caprei, jocul ursului, plugușorul, sorcova, pițărăi, etc.
Cu glasurile lor calde şi tremurând de emoţie, copiii au făcut și vor face urări celor dragi în aceste zile de mare sărbătoare, păstrând vie frumusețea și prospețimea tradițiilor și obiceiurilor românești.
Sărbători fericite!
Coordonator proiect, Prof. Ana-Maria Bîzdoacă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here