Femeile rănite de la UM Sadu nu au revenit la muncă

421

DSCF2202 bunaCele două femei accidentate anul trecut la Uzina Mecanică(UM) Sadu nu au revenit încă la muncă. Directorul uzinei, Lori Boian, a menţionat ieri că femeile încă merg periodic la control la spitalul bucureştean unde au fost îngrijite, fabrica ajutându-le câteodată cu transportul.

În luna noiembrie, două accidente grave de muncă au avut loc la Uzina Mecanică Sadu. În cadrul fabricii s-au produs astfel două explozii, victime căzând de fiecare dată câte o salariată. Ambele au suferit arsuri atât pe mâini cât şi pe faţă. Femeile au fost transportate la Bucureşti pentru îngrijiri de specialitate, fiind acum în afara oricărui pericol. Lori Boian, directorul UM Sadu a declarat ieri că ambele salariate se duc periodic la control la Bucureşti, cu transportul spre capitală fiind ajutate de reprezentaţii fabricii, dar a menţionat că celor două nu le-a dat vreun ajutor financiar, decât ce s-a prevăzut în contractul colectiv de muncă.

Reamintim că ambele femei, în noiembrie anul trecut, au manevrat substanţe explozibile şi, cel mai probabil, nu şi-au luat toate măsurile de protecţie pentru a evita incidentele.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here