Femeie ucisă în timpul unui jaf. Gorjean condamnat în Serbia, adus în ţară

1812

Un bărbat din Târgu-Jiu, condamnat pentru omor în Republica Serbia, va fi extrădat în România. Laurenţiu B., pe când avea 19 ani, a ucis o femeie în timpul unui jaf, ajutat de mai mulţi complici, din casa căreia a sustras diverse bunuri şi sume de bani. Gorjeanul a fost condamnat definitiv, în vara anului trecut, la 14 ani de închisoare. El a solicitat transferarea într-un penitenciar din România, dorind să fie mai aproape de familie.

Concret, în noaptea de 29/30 mai 1994, târgujianul Laurenţiu B., împreună cu alţi doi complici, au pus la cale un jaf în satul Bobovo, oraşul Svilajnac. Cei trei au intrat în casa victimei Anka Jeremic, despre care știau că locuiește singură, fiul femeii trăind și muncind în Franţa. După ce au ucis-o pe sârboaică, cei trei au furat din locuinţă diverse bunuri si sume de bani.
La ani distanţă de la oribila crimă, gorjeanul a fost extrădat din Ungaria, la cererea autorităţilor din Republica Serbia, iar din data de 16 septembrie 2016 se află în Penitenciarul Cuprija din centrul Serbiei. Laurenţiu B. a fost condamnat definitiv, la sfârşitul lunii mai 2018, la 14 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor şi tâlhărie calificată. Bărbatul în vârstă acum de 44 de ani a solicitat transferarea în România, cerere motivată prin dorinţa de a fi aproape de familia sa. O instanţă a Curţii de Apel Craiova a decis pe 5 iunie aducerea bărbatului în ţară, în vederea ispăşirii restului de pedeapsă: „(…) Dispune transferarea condamnatului în vederea continuării executării pedepsei de 14 ani închisoare într-un penitenciar din România. Deduce din pedeapsă perioada executată de la 27 august 2016 la zi. Dispune emiterea mandatului de executare a pedepsei închisorii la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului, din care suma de 964 de lei reprezintă onorariu avocat oficiu, care va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la pronunţare pentru procuror şi de la comunicare pentru condamnat”.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here