Felix, Băile Herculane şi Covasna, cele mai solicitate staţiuni de tratament

1292

A opta serie de bilete de tratament pentru pensionarii gorjeni în staţiunile de tratament balneoclimateric din ţară, din acest an a început să se distribuie. Pentru această serie, judeţului nostru i s-au alocat peste 200 de bilete de tratament, iar cele mai solicitate staţiuni sunt Felix, Băile Herculane şi Covasna.

Beneficiarii sunt pensionari şi asiguraţi ai sistemului public de pensii care au depus cereri de acordare a unui bilet de tratament şi se regăsesc pe listele de repartiţie afişate la sediul Casei Judeţene de Pensii (CJP) Gorj. “În această perioadă distribuim biletele de tratament aferente seriei cu numărul 8, cu plecare între 6-8 iunie. Am primit prin repartiţie, iniţial 228 de bilete, dintre care 13 nu au fost repartizate prin aplicaţia informatică, deoarece nu au fost solicitări pentru staţiunile respective în această perioadă. Ca de obicei cele mai solicitate staţiuni sunt Felix, Băile Herculane şi Covasna. Seria trecută a fost prima serie când am primit bilete pentru Covasna, este vorba despre unităţile de tratament care aparţin prestatorilor cu care nu ar trebui să încheiem contracte”, a precizat Ioana Talău, directorul adjunct al CJP Gorj.

Cerere mare, oferte puţine
Mulţi pensionari gorjeni solicită bilete de tratament pe litoral, însă puţini dintre aceştia pot beneficia. Asta deoarece solicitările sunt multe, biletele puţine. “O problemă ar fi că vin foarte puţine bilete pentru litoral. Avem câteva bilete, 2 sau 3,4 bilete la Saturn, câte 2 la Mangalia, 2 la Techerghiol”, a mai spus Talău.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here