Fascinant! Gorjeanca Any DRĂGOIANU a ajuns la premiul 100 din palmaresul său

1177

Consiliul Județean Vâlcea – Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea și Uniunea Epigramiștilor din România – Clubul Umoriștilor Vâlceni, în parteneriat cu: Primăria orașului Călimănești, Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea și Liceul Tehnologic de Turism Călimănești, au organizat și desfășurat, în zilele de 24-26 octombrie, la Râmnicu Vâlcea și Călimănești, Festivalul Național de Satiră și Umor „Povestea vorbii”, ediția a XIV-a. La această ediție, au participat și doi membri ai Asociației Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Județului Gorj: col. (rtr.) și epigramistul Marian Grigore Dobreanu și epigramista Any Drăgoianu, ca și concurenți.
Deschiderea oficială a Festivalului a avut loc vineri, 25 octombrie 2019, începând cu ora 17.00, la Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” din Rm. Vâlcea. Sala a fost plină de invitați, creatori de fabulă și epigramă care au realizat un duel epigramistic „Hazoterapia” și au participat la un spectacol oferit de Costel Pătrășcan și cantautorul Dan State, admirând și expoziția caricaturistului Cornel Chiorean, al cărei vernisaj a avut loc joi, 24 octombrie.
Sâmbătă, 26 octombrie 2019, la Teatrul „Anton Pann” – Sala Studio, începând cu ora 10.00 a avut loc o lansare de carte „Istoria Comicului Românesc”, autor Claudiu T. Arieșan. Moderatorul evenimentului a fost conf. univ. dr. Ioan Șt. Lazăr, membru al Uniunii Scriitorilor din România. În continuare s-au prezentat concluziile juriului celei de-a XIV-a ediții, a festivalului și a urmat festivitatea de premiere și gala laureaților, la epigramă și fabulă.
După-amiaza, invitații, creatorii de fabulă și epigramiști au plecat la Călimănești unde, de la ora 17.00 au susținut al doilea spectacol în fața unui public numeros la Liceul Tehnologic din localitate. După scurte alocuțiuni rostite de reprezentanți ai Primăriei orașului Călimănești și ai organizatorilor a avut loc premierea la secțiunea Madrigal, premiile fiind oferite de Primăria și Consiliul Local Călimănești.
Câștigătorii acestei ediții au fost următorii:
A. La secțiunea Epigramă: premiul I, Florin Rotaru din Buzău, premiul II, Maria Chirtoacă din Câmpulung Muscel, premiul III, Stelică Romaniuc din Ploiești, mențiuni: Laurențiu Ghiță din București, Grigore Marian Dobreanu din Târgu-Jiu și Gavril Moisa din Cluj Napoca.
B. La secțiunea Fabulă: premiul I, Petru Brumă din Constanţa, premiul II, Any Drăgoianu din Ţânţăreni, jud. Gorj, premiul III Cătălina Orşivschi din Vama, Suceava, mențiuni: PIF. Vasilescu din Craiova și Emil Ianuș din Horotnicu de Sus. Premii speciale au obținut: Ionel Iacob Bencei din Timișoara, Mihai Batog Bujeniță din Iași, Mihai Sălcuțan din Buzău, Florina Dinescu din Ploiești, Dorel Lazăr din Aiud, Claudiu Şimonați din Geoagiu, Cornel Rodean din Sibiu și Silviu Viorel Păcală din Slatina. Un premiu special a fost acordat și caricaturistului Costel Pătrășcan din Brăila pentru cele două spectacole excepționale susținute la Râmnicu Vâlcea și Călimănești.
C. La secțiunea Madrigal: premiul I, Elena Leach din Sângiorz Băi, premiul II, Elis Rîpeanu din București, premiul III, Ștefan Al. Sașa din Câmpina și o mențiune Cornelia Ursu din Iași.
Un moment important pentru gorjeanca Any DRĂGOIANU a fost CÂȘTIGAREA PREMIULUI CU NUMĂRUL 100 DIN PALMARESUL SĂU. Biroul Executiv Județean Gorj al A.N.C.E. „Regina Maria” aduce și pe această cale mulțumiri doamnei Any Drăgoianu care ne-a reprezentat cu cinste și la acest valoros festival, o felicită pentru premiul câștigat și în mod special pentru palmaresul realizat și-i urează succes pe mai departe și cât mai multe trofee în vitrina literară.
Lt. col. (r.) Gheorghe Bușe, secretarul executiv A.N.C.E. „R.M.” Gorj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here