Farmaciştii gorjeni sunt nemulţumiţi de sistemul informatic

404

Disfuncţionalităţile sistemului informatic în baza căruia se utilizează cardul naţional de sănătate le dă mari bătăi de cap farmaciştilor gorjeni. Aceştia nu mai ştiu ce să le răspundă pacienţilor care sunt revoltaţi în momentul în care nu-şi pot lua medicamentele prescrise de medici. Valentin Nănescu, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Gorj, speră să se rezolve cât mai curând aceste probleme şi sistemul informatic să funcţioneze eficient.

Situaţia funcţionării sistemului informatic pentru eliberarea și validarea reteţelor pe baza cardului de sănătate nu este deloc pe placul furnizorilor de medicamente. Farmaciştii gorjeni spun că încă de la începutul lunii ianuarie 2016 sistemul informatic a mers greu, însă în ultimul timp se constată disfuncționalități grave, ce duc practic la imposibilitatea acordării serviciilor farmaceutice către pacienți, printre exemple fiind eliberarea parțială a unei rețete electronice. „Au existat zile în care în intervalul orar 10.00- 13.30 sistemul informatic nu a funcționat deloc, iar uneori validarea unei rețete a durat și 40 de minute, aspecte ce au dus la situații tensionate atât pentru farmaciști, cât și pentru pacienți”, menţionează Valentin Nănescu, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Gorj.
Farmaciștii se declară total nemulțumiți de modul defectuos al funcționării sistemului informatic, ce îi impiedică astfel să acorde servicii farmaceutice cu promptitudine și respectând deontologia profesiei și drepturile pacientului. Conducerea Colegiului Farmaciştilor Gorj a transmis o adresă şi Casei de Asigurări de Sănătate, Nănescu adresând „rugămintea de a face cât mai urgent toate demersurile necesare în vederea unei funcționări eficiente a sistemului informatic, în scopul eficientizării serviciilor farmaceutice prestate pentru pacienți”.
Atât pacienţii, cât şi farmaciştii speră să se rezolve cât mai curând aceste probleme şi sistemul informatic să funcţioneze eficient.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here