Farmaciştii din Gorj dezaprobă mediatizarea controalelor

672

Conducerea Colegiului Farmaciştilor Gorj consideră că mediatizarea controalelor din această perioadă reprezintă o campaniei de denigrare pe care Ministrul Sănătăţii o duce împotriva farmaciştilor. Valentin Nănescu, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Gorj, spune că prin contractele încheiate de farmacii cu casele judeţene de asigurări de sănătate, farmaciştii se aprovizionează, prioritar, cu medicamentele cele mai ieftine, care dau preţul de referinţă la compensare, dar cu respectarea unor condiţii esenţiale.

În opinia farmacistului Valentin Nănescu, aprovizionarea farmaciilor cu medicamente mai ieftine se face cu respectarea a trei condiţii esenţiale. “Distribuitorii de medicamente să binevoiască să aprovizioneze cu aceste medicamente – mai ales când sunt deficitare – şi farmaciile individuale, nu numai farmaciile proprii. Medicamentele care dau preţul de referinţă să se găsească pe piaţa farmaceutică din România, ştiut fiind că o mare parte dintre acestea pleacă la exportul paralel. Producătorii care fabrică medicamentele ce dau preţul de referinţă să asigure o producţie şi o aprovizionare continuă a pieţei farmaceutice”, explică preşedintele Colegiului Farmaciştilor Gorj.

Farmaciştii, supuşi controalelor permanent
Conform contractelor de furnizare servicii farmaceutice, farmaciştii sunt supuşi permanent controalelor privind aprovizionarea cu medicamentele care dau preţul de referinţă şi nu numai. Reprezentantul farmaciştilor gorjeni spune că, până acum, aceste controale s-au făcut “fără să fie anunţate şi mediate excesiv, cum se întâmplă în aceste zile!”. Tocmai din acest motiv, poziţia farmaciştilor este clară, ei nefiind de acord cu promovarea excesivă în mass-media a verificărilor la care sunt supuşi. “Dezaprobăm felul în care au fost mediatizate aceste controale, coroborat cu o serie de acuze nefondate la adresa TUTUROR FARMACIŞTILOR. Dacă există farmacişti care nu-şi respectă statutul profesional şi care încalcă Codul de etică şi deontologie al farmacistului, solicităm domnului ministru să facă public, DE URGENŢĂ, numele acestora precum şi numele farmaciilor în care ei îşi desfăşoară activitatea, deoarece Colegiul Farmaciştilor – organizaţia profesională care prin lege supraveghează profesia de farmacist – are la îndemână mijloacele de a sancţiona practicarea necorespunzătoare a profesiei. Acuzarea în bloc a tuturor farmaciştilor din România nu este de natură să aducă vreun beneficiu nici sistemului sanitar, nici pacienţilor a căror încredere în profesia de farmacist este indispensabilă pentru ameliorarea stării lor de sănătate”, conchide Valentin Nănescu, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Gorj.
Valentin Nănescu asigură pacienţii de profesionalismul membrilor Colegiului Farmaciştilor Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here