Fără sprijin, fără bani! Se retrage Pandurii din campionat?

426

Formaţia fanion a Gorjului, Pandurii Târgu Jiu, are şanse din ce în ce mai mici să termine cu bine campionatul. Administratorul special al clubului, Marin Golea, a anunţat că încă aşteaptă sprijinul membrilor asociaţi, dar e evident că ajutorul nu va mai veni. Tocmai de aceea, conducerea Pandurilor se luptă în Instanţă pentru a recupera sumele restante, dar este greu de spus ce şanse de reuşită va avea acest demers. În paralel, administratorul special tatonează şi “pista” Complexul Energetic Oltenia. “Noi ne pregătim apărarea, în ideea că am iniţiat acele acţiuni în instanţă contra acţionarilor, care au obligaţia să-şi achite contribuţiile. Aşa cum se prezintă situaţia în momentul de faţă, Pandurii scapă de faliment. Sprijinul pe care nu l-au acordat oficialităţile şi asociaţii a dus la situaţia de faţă. Pare foarte greu acum, dar eu sper ca asociaţii să-şi reconsidere poziţia faţă de club, că aşa ar fi normal şi corect. Complexul Energetic Oltenia a terminat foarte bine anul 2017, premizele pentru 2018 sunt similare, poate şi Ministerul va face demersurile necesare”, a spus Golea. Ca răspuns, primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat, marţi, că reprezentanţii municipalităţii nu se simt responsabili pentru situaţia în care a ajuns Pandurii.“Eu, aşa cum am spus întotdeauna, nu îmi doresc să se încheie această poveste, iar Pandurii Târgu-Jiu, pentru sportul din judeţul Gorj, a reprezentat ceva şi reprezintă în continuare ceva. Eu sper să se găsească în continuare soluţii pentru ca Pandurii să nu rămână la faza de club falimentar, ci să-şi poată continua tradiţia destul de frumoasă pe care a avut-o. Noi am făcut o analiză foarte corectă şi, vreau să vă spun, că pe ceea ce ne-am angajat în anii trecuţi, adică pe suportarea anumitor sume, pentru că noi nu am virat către clubul Pandurii, ci am suportat anumite cheltuieli, ne-am făcut datoria. Clubul nu se află în această situaţie din cauza reprezentanţilor Primăriei municipiului Târgu- Jiu. Eu cred că alte persoane ar trebui să răspundă pentru această situaţie”, a spus Romanescu la Radio Infinit. Întrebat dacă Primăria va aloca, în 2018, bani pentru activitatea clubului, Romanescu a răspuns evaziv. “În condiţiile în care şi ceilalţi acţionari vor considera că este o soluţie viabilă, cu mare drag, dar, pe de altă parte, nu vom fi noi cei care vom plăti datoriile restante din urmă. Noi vom prinde, în bugetul pe 2018, aşa cum am prins şi în bugetul pe 2017, anumite sume pentru mişcarea sportivă de la nivelul judeţului Gorj, dar sume care se vor cheltui pe baza unui regulament pe care noi l-am votat în şedinţa de Consiliu Local. Toate entităţile sportive pot fi finanţate dacă respectă acele condiţii”, a precizat Romanescu.

Reunire amânată
Deşi pandurii nu pleacă în afara judeţului, şi asta pentru că nu sunt bani, reunirea echipei se va face destul de târziu. De altfel, pe 17 ianuarie poate fi pronunţat falimentul clubului, caz în care este necesară o nouă “reorganizare”. “Reunirea va fi după data de 17. Adică după decizia judecătorului sindic. O parte dintre jucători au încercat în această perioadă să-şi rezilieze contractele cu clubul Pandurii, dar e bine să mai aştepte. Contează foarte mult decizia judecătorului. Deocamdată, doar doi jucători vor să plece, însă rămâne să vorbim şi cu restul, după reunire, să vedem ce decidem. E adevărat că avem datorii la dumnealor, la salarii. E clar că promovarea în acest sezon nu mai poate fi un obiectiv, ci doar păstrarea locului şi la anul în liga secundă”, a afirmat Golea.
Apare Clubul Sportiv Municipal?

Rămâne de văzut care este planul autorităţilor locale dacă Pandurii va dispărea. Consiliul Local şi-a dat girul anul trecut pentru un Club Sportiv Municipal, care va fi înregistrat la Ministerul Tineretului şi Sportului. CSM-ul va avea mai multe ramuri, şi este de urmărit dacă se va asocia şi cu alte entităţi sportive, pentru a oferi bani publici către respectivele formaţii.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here