Fără presiune pe antrenor! Răducan: “Pentru noi este o performanţă să rămânem în picioare!”

273

Petre Grigoraş şi-a intrat în pâine la Tg-Jiu, unde a fost prezentat oficial, miercuri, pentru a treia oară ca antrenor al Pandurilor. Condiţiile delicate în care se află clubul nu-l sperie pe tehnician, care a comentat cu umor revenirea pe banca “minerilor”: “Atunci s-a renovat gazonul, acum se renovează stadionul, poate aşa a fost să fie. Mă bucur că m-am reîntors şi chiar dacă ştiam că va fi o situaţie mai delicată, sper să fie o perioadă destul de scurtă după care să ne revenim financiar şi să intrăm pe un făgaş normal. Sunt convins că pot să fac ceea ce mi-am propus şi ceea ce îşi doreşte şi clubul. Nu cred că am uitat să antrenez, în viaţă poţi să ai şi mici eşecuri, dar fac parte din carieră. Prima mea descălecare la Tg-Jiu a coincis cu plecarea la Severin şi lucrurile au mers bine”.
Deşi a sugerat că echipa se va bate la play-off şi în acest an, preşedintele Pandurilor, Narcis Răducan, spune că Petre Grigoraş nu va fi judecat în funcţie de rezultatele de anul trecut: “Vorbim de alte condiţii, de aceea nu e corect să ne raportăm la ce a fost anul trecut şi de aceea îi mulţumesc lui Petre Grigoraş că a acceptat să vină. Pentru noi este o performanţă să rămânem în picioare. Situaţia e delicată, ne autofinanţăm de la începutul anului. Ne-a fost extrem de greu să convingem jucătorii care au venit că reprezentăm un proiect de viitor. Muncim intens la treaba asta şi de aceea v-aş ruga să analizaţi foarte bine cele două momente. Nu există nicidecum o presiune a unui rezultat imediat. Vom fi uniţi şi ne vom bate către play-off”.
Răducan a vorbit şi despre viitoarele achiziţii ale Pandurilor: “Mai sunt două- trei poziţii pe care trebuie să le completăm şi până la începutul lunii septembrie, cât ne permite regulamentul, sigur că mai putem să intervenim. Nu uitaţi că jucătorii cei mai importanţi, anul trecut, au venit în aceeaşi perioadă, lista rămâne deschisă”.

Piţian şi Mrzljak rămân! Hora, greu de vândut
Unul dintre fotbaliştii de viitor ai Pandurilor, Andrei Piţian, a semnat prelungirea cu trupa gorjeană. Deşi se zvonea că e dorit în Serie B, mijlocaşul central a ales să rămână sub comanda lui Grigoraş. “Astăzi (miercuri) a semnat şi Piţian prelungirea de contract. Pentru următorii doi ani este jucătorul clubului nostru, pentru că avea un contract cu renegociere în fiecare an şi, automat, în această vară era liber de contract dacă nu prelungea”, a declarat Narcis Răducan.
Filip Mrzljak va continua la Tg-Jiu, unde deocamdată se află şi golgheterul Hora. De altfel, preşedintele Pandurilor nu a exclus posibilitatea ca atacantul, care a înscris cele mai multe goluri în sezonul trecut, să rămână la echipă: “E posibil orice, deşi cred că e bine pentru ambele părţi să plece undeva. Cred că va găsi motivaţia necesară să continue dacă nu vom găsi o înţelegere care să ne convină şi nouă, şi lui. Există un anumit preţ, confidenţial, la care suntem dispuşi să ne despărţim de el”.
Narcis Răducan şi Petre Grigoraş au convenit că trebuie să mai aducă cel puţin un atacant şi un fundaş central.
“Anul trecut au fost câţiva jucători extrem de importanţi aici, care au ajutat echipa să ajungă unde a ajuns. Un Săpunaru, un Ropotan, un Antal, un Răduţ. Foarte greu publicul acceptă o coborâre de la un anumit nivel sau o echipă care se luptă la retrogradare. E normal ca noi şi conducerea să ne gândim să aducem jucători experimentaţi, mai ales ţinând cont de faptul că joci în Europa League. Pot să fie şi mai tineri, important e să se adapteze şi să ne ajute”, a spus Grigoraş.

Patru jucători de la echipa a doua, nominalizaţi
Cunoscut ca un antrenor care lucrează foarte bine cu tinerii, Petre Grigoraş a spus că anumiţi fotbalişti l-au impresionat în stagiul din Slovenia. De asemenea, acesta a precizat că va apela la mai mulţi jucători din pepiniera Pandurilor în acest sezon: “Vor rămâne 5-6. Unii dintre ei mai au de lucrat şi e mai bine să joace la un nivel mai jos, unii au demonstrat că merită să le dau încredere şi chiar sunt unele certitudini, aici mă refer la Pârcălabu, la Trifu, la Piţian, pe care îl cunoşteam şi a crescut destul de mult în ultima perioadă, la Mărgărit. Sunt jucători care au rămas în lotul primei echipe şi sunt convins că nu se va cunoaşte foarte mult diferenţa dintre jucătorii tineri şi cei titulari. Mi se par soluţii viabile şi cred că vor da satisfacţie. De două ori pe săptămână o să facem individualizare cu o parte din jucătorii de viitor pe care îi avem în vizor.”

Litigiu cu Droppa
Lukas Droppa nu se va mai întoarce la Pandurii. Mijlocaşul ceh nu s-a prezentat la reunire şi în prezent se află în litigiu cu formaţia din oraşul lui Brâncuşi. Preşedintele Narcis Răducan este însă convins că trupa gorjeană va avea câştig de cauză: “El a solicitat să plece de la echipă, sigur că nu poate să plece pentru că are contract încă un an şi suntem într-un litigiu la FIFA, în care noi cerem toţi banii pe care i-a primit de la club. Nu s-a prezentat la pregătiri şi există o comunicare prin notificări. El e un caz aparte, şi de aceea am acţionat şi noi la FIFA. Ne-am completat poziţia din punct de vedere sportiv, dar litigiul rămâne şi sunt convins că vom câştiga. Va putea să joace unde doreşte, am văzut că dă probe prin Rusia, dar îi vom cere şi nişte bani înapoi că a vizitat oraşul Tg-Jiu”.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here