Fantoma insolvenţei, aproape de Pandurii! Întâlnirea de miercuri nu s-a dovedit salvatoare

477

Întâlnirea reprezentanţilor de la Pandurii cu oamenii de afaceri din Gorj nu a avut un rezultat concret pe termen scurt. Echipa de fotbal este în continuare în groapă din cauza banilor, iar o sumă considerabilă trebuie achitată până la începutul lunii octombrie dacă se doreşte evitarea insolvenţei. Concret, Pandurii trebuie să scoată, într-o lună, aproape 700 de mii euro, iar datoriile totale pe care le are clubul în acest moment se ridică la aproximativ 1,5 milioane euro. Echipa are nevoie urgent de sponsorizări, deoarece clubul nu poate avea un alt patron peste noapte, fiind de drept privat, non-profit. Dacă actuala structură de conducere s-ar schimba, proces care ar dura cel puţin până la sfârşitul anului, abia atunci echipa ar putea fi scoasă la mezat, şi asta în cazul fericit în care s-ar găsi un cumpărător care să vină cu o infuzie de capital.
“În condiţiile în care sunt oameni care vor să sprijine fotbalul gorjean, iubesc fotbalul, sunt bineveniţi. Au fost şi membrii asociaţi prezenţi, cum era şi normal, pentru că răspund de destinele acestui club. Sunt lucruri constructive pe termen mediu şi lung, pe termen scurt, deocamdătă, nu s-au găsit soluţii şi suntem în aceeaşi situaţie. E o chestie de săptămâni, e vorba, în primul rând, de taxa la stat, ştim foarte bine că acolo nu e de joacă şi regulile sunt foarte clare. Apoi sunt datorii către cei care au lucrat anul trecut la club şi, sigur că nu este de ajuns, clubul trebuie să funcţioneze în continuare şi atunci trebuie să avem şi minimul necesar pentru a funcţiona, pentru că cei aduşi în această vară nu au nicio vină că ne confruntăm cu aceste probleme”, a declarat preşedintele Narcis Răducan după întâlnirea de miercuri.
Răducan a mai spus că insolvenţa ar putea fi una dintre soluţiile pe termen lung, dar este rezervat în ceea ce priveşte această modalitate: “Să fiu sincer am suportat insolvenţa şi n-aş propune-o niciodată. Ştiu că este o formă legală, care în multe situaţii înseamnă salvarea. O practică şi cluburi mai mari din România, dar, pe cât posibil, eu am recomandat să evităm această formă şi tocmai de aceea, iată că, deşi ne confruntăm de la începutul anului cu probleme importante, n-am luat în discuţie insolvenţa. Este o decizie care se va lua la nivel de club şi nicidecum doar opinia mea personală. Nu s-a luat la nivelul acţionariatului această decizie, dar se ia în calcul orice soluţie pentru a se salva fotbalul gorjean”.

actionari pandurii (2)Acţionarii nu şi-au plătit partea!
Activitatea clubului a rămas paralizată în momentul în care de la CEO nu au mai venit bani, iar şansele ca gigantul energetic să mai sprijine fotbalul din Gorj sunt aproape nule. Din nefericire, există membrii asociaţi care nu şi-au plătit nici până acum contribuţia, fonduri care ar fi putut ajuta clubul să supravieţuiască până în iarnă. Cu toate acestea, preşedintele de la Pandurii, Narcis Răducan, a spus că fiecare acţionar este preocupat de soarta clubului şi s-au făcut mai multe demersuri pentru a aduce bani. “Absolut toţi, în aceste zile, caută soluţii, atât să găsească noi forme de a aduce bani la club, cât şi pentru a plăti. Eu sper să o facă pentru că, încă o dată o spun, rezolvarea este în mijlocul nostru şi în mijlocul celor cu care am stat de vorbă. Dacă se doreşte foarte mult, eu sunt convins că un judeţ mare şi frumos, ca judeţul Gorj, poate să ţină o echipă în prima ligă la nivelul pe care îl propunem noi. Sper ca pe ultima sută de metri, membrii asociaţi să găsească soluţiile salvatoare ca să mergem mai departe”.

Amenzile curg!
Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal a hotărât sancţionarea clubului Pandurii Tg-Jiu cu suma de 3.000 de lei, ca urmare a unor restanţe neachitate faţă de fotbalistul brazilian Erico Da Silva. Decizia este definitivă, iar banii trebuie să ajungă la fostul fundaş al gorjenilor în cinci zile. O veste bună totuşi este că Pandurii Tg-Jiu va primi aproape 140 de mii euro de pe urma participării lui Cristi Săpunaru la Euro 2016. “Orice sumă ne ajută, atât de la echipa naţională pentru Săpunaru, cât şi faptul că am participat în turul preliminar, şi de acolo vom mai încasa o sumă de bani. Reprezintă tot ceea ce a obţinut clubul în plus faţă de ce s-a întâmplat anul trecut, dar este insuficient pentru a acoperi un buget la nivelul clubului nostru”, a spus Narcis Răducan.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here